Selidba za samce

Selidba za samce

Selidba za samce nikada nije laka, a kada sve sami rešavate, ona može biti prilično opterećenje. Selidba za samce uključuje brigu o budžetu, upravljanje vremenom i strah od samog preseljenja na novo mesto. Kao veliki problem se javlja i vaša mogućnost da fizički deo posla obavite bez pomoći. Ako planirate selidbu u bliskoj budućnosti, pročitajte nekoliko saveta za lakšu procedutu.

Bužet i selidba za samce

Ako se selite samo sa jednim prihodom, možda ćete morati da budete štedljivi sa svojim trošenjem i mislite o svakom delu budžeta racionalno. Pre nego što se preselite, odredite svoj budžet za samu selidbu i to koliki deo budžeta može da se potroši na proces. Pokušajte da mislite unapred i prištedite par meseci pre datuma selidbe.

Selidba u kratkom roku

Da li ste izuzetno zauzeti i primorani da se preselite u kratkom roku? Možda će vam biti potrebna usluga sa kompletnom pomoći da spakujete sve svoje stvari, utovarite kamion (ili kombi vozilo), prevezete vaše dragocenosti do odredišta i zatim istovarite u vašem novom domu. Ako imate otvoreniji raspored, možete se odlučiti za opciju „uradi sam“. Mnogi se sele sami ali to ne mora da bude tako jer je uz pomoć sve lakše a i ažurnije. Angažovanjem profesionalne agencije za selidbe, olakšate proceduru i završite je u rekordnom roku. Idealna opcija bi bila da unajmite agenciju za selidbe koja može pravilno spakovati i transportovati vaše stvari kako bi se ograničila šteta tokom transporta. Agencije imaju sopstveni vozni park, materijale za pakovanje, tim i iskustvo koje ne možete zameniti. U ovom slučaju imate i opciju da tim profesionalaca sve uradi za vas.

Koristite odgovarajuće metode pakovanja

Pazite da ne spakujete svoje kutije na taj način da ih prepunite. Mešajte teške predmete sa lakšim da biste održali težinu. Trebalo bi da budete u mogućnosti da podignete sve kutije bez naprezanja i ne spakujete ništa previše teško da biste mogli njima sami da rukujete. Uvek zapamtite da sledite odgovarajuće metode podizanja i nošenja teških kutija i predmeta. Kvalitetne kutije koje su pravilno spakovane će osigurati da stvari stignu neoštećene. Nemojte zaboraviti da sve kutije obeležite, kako bi na novoj lokaciji znali gde koja pripada.

Planirajte i logistiku

Ukoliko se selite sami, lepo istražite novu lokaciju i sve rute do nje. Izbegnite gradske gužve maksimalno moguće i nađite najbolje rešenje. Pod logistikom podrazumevamo i da obratite pažnju na spratnost, širinu lifta, vrata i prolaza. Ukoliko selite nameštaj, mislite i o širini hodnika.

Za kraj…

Ukoliko vam je proces selidbe stresan i niste sigurni da možete kroz selidbu da prođete sami, skloni ste odlaganju i propustima u organizaciji, mi smo tu za vas!

Write a Comment