Medjunarodne selidbe

Međunarodne selidbe, najpovoljnije, kompletna usluga

Medjunarodne selidbe vršimo dugi niz godina i stojimo Vam na raspolaganju. SD Selidbe su u mogućnosti da prevezu Vaše stvari od tačke A do tačke B bez obzira o kojim se gradovima u svetu radi, a pri tome Vam nudimo kompletnu uslugu selidbi sa našim radnicima.

medjunarodne selidbe

Saveti za lakše medjunarodne selidbe

Naši zaposleni pomoći će Vam prilikom nošenja, pakovanja, utovara i istovara Vaših stvari. Profesionalni vozači kombi vozila osigurati će da Vaše stvari dođu do odredišta bez oštećenja. Ukoliko imate u planu selidbu iz  ili u Srbiju, svakako nas kontaktirajte i raspitajte se o svim detaljima vezanima uz Vašu selidbu.

Takođe od nas ćete dobiti vredne savete o procesu selidbe kako bi preseljenje Vašeg doma do odredišta proteklo u najboljem redu.

Međunarodne selidbe iz Srbije i obratno

Specifičnost ovog preseljenja leži u činjenici da je za takvu vrstu medjunarodne selidbe potrebna posebna procedura i dobro planiranje procesa i priprema dokumentacije s obzirom da se radi o prevozu tj. izvozu i uvozu nekomercijalne robe. Procedura kod međunarodne selidbe razlikuje se od klasične carinske procedure pri uvozu i izvozu komercijalne robe.

Vrlo je bitno kod međunarodnih selidbi u drugu zemlju da se angažuje renomirana firma za selidbe sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim selidbama i kombi prevozu. U suprotnom možete doći u neželjenu situaciju i dodatne troškove koji mogu biti veliki za Vas kao klijenta.

Kompletna usluga medjunarodne selidbe

U mogućnosti smo da organizujemo kompletnu medjunarodnu selidbu za sve destinacije sveta (door to door usluga) uz saradnju sa našim renomiranim partnerima.

Tako pored naših standardnih usluga selidbi, kod medjunarodne selidbe možemo Vam ponuditi:

  • besplatne konsultacije oko potrebne dokumentacije
  • carinsko posredovanje kod uvoza/izvoza stvari za selidbu
  • organizacija drumskog, LCL/FCL pomorskog i avio prevoza
  • eksportno pakovanje selidbenih stvari za drugu državu
  • organizaciju isporuke stvari u objekat na odredišnoj lokaciji u drugoj zemlji
  • diplomatske selidbe

Angažujte profesionalce

međunarodne selidbe

Savetujemo Vam da kod ove vrste selidbe uzmete u obzir da je za kvalitetno i bez dodatnih troškova preseljenje, presudno angažovanje firme koja Vam pruža kvalitetnu uslugu, a ne da Vam izbor bude isključivo cena, jer danas na tržištu postoje firme koje kažu da rade i međunarodne selidbe i nastoje Vas privući niskim cenama, koje kasnije višestruko porastu kada su Vaše stvari ukrcane u kontejner i kada je kasno za reakciju.

Obične selidbe mogu da budu jako naporne, gomila obaveza. Ali međunarodne selidbe su na sasvim drugom nivou. U većini slučajeva kod lokalne selidbe problemi i komplikacije koje se zadese se reše mnogo lakše nego što je to slučaj kod međunarodnog transporta.

Evo šta treba da znate da bi sve prošlo kako treba i da vaše stvari stignu sigurno na svoje odredište.

Načini transporta i vršenja selidbe za inostranstvo

Prva stvar koju treba da znate je koje vrste međunarodnog transporta postoje. Postoje avonski, kamionski i kontejnerski međunarodni transport. Kontejnerski transport je absolutno ne bitan za selidbu. Koristi se  za transport ogromne količine robe međuokenskim brodovima.

Avionski transport je najbrži i odličan je transport za manje količine robe. Ali je takođe i skuplja opcija, tako da nije optimalan za selidbe. Kamionski transport je u ovom slučaju najbolji izbor za selidbe. Najčešće se koristi za međunarodni transport po Evropi.

Sve o zaštiti stvari za medjunarodne selidbe

Potrebno je obezbediti dobru zaštitu stvari radi lakšeg utovara i pakovati koliko može da stane u kutiju. Počnite pakovanje najmanje nedelju dana pre datuma selidbe.

Ako želite da naučite sve sto je potrebno o najsigurnijem pakovanju pogledajte OVDE.

Ne pokušavajte da štedite na ambalaži. To je daleko jeftinije nego da posle menjate stvari. Popunite svaku prazninu u kutiji, ako je potrebno koristite punila da popunite prazan prostor. Proverite da li ste dno svih kutija ojačali trakom. Težina kutije ne bi trebalo da bude veća od 40kg. Pakujte teže stvari u manje kutije. Мeku robu kao što su jastuci i plišane igračke upakujte u velike vreće za smeće. Аko je moguće demontirajte sve stvari i zaštitite ih ako su oštrih uglova, kako ne bi oštetili druge predmete. Tanjire uviti svaki posebno u toaletni papir, a zatim oblepiti trakom.

 Stvari od stakla uviti svaku posebno, a prazan prostor popuniti jastučićima od materijala. Lomljive stvari uvijte u tkaninu. Demontirati lampe i svaki deo uviti u puc puc foliju, peškire ili ćebad. Stavite nalepnice sa naznakom " lomljivo" na kutije. Koristite kutije srednje veličine za pakovanje odeće .Viseću odeću, zavese i draperije možete ostaviti u garderoberu, ali fioke izvadite iz komoda. Zamotajte stvari u ćebad, pa onda zalepite traku, ali ne direktno na nameštaj, jer tako možete oštetiti površinu. Jastuke iz kauča pakovati u plastične kese, jer tako mogu biti korisni prilikom utovara u kamion.

Frizider i zamrzivač treba očistiti dan pre selidbe. Sva creva mašina za pranje veša i sudova najbolje ubaciti u mašinu. Male aparate kao što su radio, satovi pakovati pojedinačno u puc puc foliju ili peškire. Sve alate ocedite od benzina i ulja i izvadite sve baterije. Ručni alati treba da budu upakovani posebno svaki za sebe. Zapamtite da je praćenje ovih koraka važno, a dobra priprema ključ uspešne selidbe!

Za sve daljnje informacije molimo da nas kontaktirate ili popunite ispod zahtev za selidbu!

Ocena usluge:

 4.8/5
23 ocene
    medjunarodne selidbe i prevoz

    medjunarodni prevoz i selidbe