ZAŠTO IZABRATI PRIVATNI SANITETSKI PREVOZ PACIJENATA?

ZAŠTO IZABRATI PRIVATNI SANITETSKI PREVOZ PACIJENATA?

ZAŠTO IZABRATI PRIVATNI SANITETSKI PREVOZ PACIJENATA? Postoji nekoliko razloga zašto bi neko izabrao privatni sanitetski prevoz pacijenata u odnosu na javni zdravstveni prevoz ili korišćenje sopstvenog prevoza:

1. Briga o pacijentu:

Privatni sanitetski prevoz pruža visok nivo brige o pacijentu. Osoblje u sanitetskim vozilima je obučeno da brine o pacijentima sa posebnim potrebama, a vozila su opremljena specijalizovanom opremom kako bi se pacijent prevezao na siguran i udoban način.

2. Fleksibilnost:

Privatni sanitetski prevoz pacijenata pruža veću fleksibilnost u odnosu na javni zdravstveni prevoz. Kada koristite privatni sanitetski prevoz, možete da zakažete prevoz u bilo koje vreme koje Vama odgovara, bez čekanja na javni prevoz.

3. Brzina:

Privatni sanitetski prevoz je često brži od javnog prevoza, što može biti veoma važno u hitnim situacijama. Po pozovu dolaze za najviše 20 minuta.

4. Tačnost:

Kada pozovete privatni sanitet, dogovarate se o vremenu dolaska. Za razliku od javnog saniteta koji će po vas doći kada stigne i budu u prilici, privatnik će doći tačno u dogovoreno vreme.

5. Prevoz ‘’od kreveta do kreveta’’:

Sem organizovanja prevoza, obučeno osoblje privatnog saniteta je zaduženo i da pacijenta prenese od kreveta do kreveta. To znači da vi sa nošenjem nemate ništa već sve završe oni I bezbedno smeste pacijenta gde treba.

6. Za privatni sanitet su svi pacijenti jednako važni:

Znate da zbog ograničenog broja vozila državne hitne pomoći, njihova služba će izaći na teren samo za krajnje hitne slučajeve. Za razliku od njih, privatni sanitet vozi sve kojima je pomoć potrebna

7. Vožnje na razne destinacije:

Državna hitna pomoć vozi pacijente samo do bolnice. Ukoliko vam je potreban prevoz na kontrolu, dom zdravlja, otpust iz bolnice ili banje, to vam može pružiti privatni sanitetski prevoz.

8. Kvalitet usluge:

Privatni sanitetski prevoz pruža visok nivo kvaliteta usluge, vozila su nova, udobna i opremljena i za duža putovanja.

9. Diskrecija:

Privatni sanitetski prevoz pruža viši nivo diskrecije u odnosu na javni prevoz, što je posebno važno kada se prevozi pacijent sa posebnim potrebama ili visokim stepenom osetljivosti.

10. Vožnja van zemlje:

Sanitetski prevoz putnika pruža usluge i prevoza pacijenata van zemlje. Dovoljno je da pozovete i dogovorite se.

Ukratko, privatni sanitetski prevoz pruža viši nivo brige o pacijentu, fleksibilnosti, brzine, sigurnosti, kvaliteta usluge i diskrecije u odnosu na javni prevoz ili sopstveni prevoz. Stoga, ako Vam je potreban prevoz pacijenta sa posebnim potrebama ili sa visokim stepenom osetljivosti, privatni sanitetski prevoz može biti odličan izbor.

Lista za useljenje

Lista za useljenje

Lista za useljenje. Jednu stvar smo primetili kao zajedničku, kad je u pitanju selidba. Svi su nekako uplašeni da se nešto ne ispusti, ne zaboravi ili promakne. Napravili smo sveobuhvatnu listu za useljenje, organizovanu po životnom prostoru. Pomažemo vam da budete sigurni da imate sve što vam je potrebno za vaš novi dom.

Neretko se desi da se najpotrebnije previdi. Od ličnih stvari do onih predmeta koje ćete koristiti već prvog dana. Sa našom kontrolnom listom, nećete morati da brinete da ćete propustiti nešto važno. Ne čekajte da vam nedostaju osnovne stvari da biste shvatili njihovu važnost, pratite listu i prilikom iseljenja, i useljenja.

Nameštaj

Ukoliko kupujete sve novo, to kada ćete imati sav nameštaj je uslovljeno firmama koje ga dostavljaju. Ukoliko pak selite nešto što imate ili kupujete komad po komad, ne morate sve imati izjedna. Možete najpre nabaviti nekoliko važnih komada nameštaja koji su vam potrebni. Uz to, tu su i stvari koje su vam potrebne za spavaću sobu u novom stanu.

 

Osnovni nameštaj:

· Krevet na kojem spavate ili dušek

· Komoda ili police gde odlažete ono što imate trenutno

· Trpezarijski sto i stolice za ručavanje (i za rad po potrebi)

· Posteljina

· Ofingeri

 

Kuhinja

Ostavljamo vam spisak najbitnijih stvari koje ćete morati da imate u kuhinji od prvog dana. Pored ovih stvari koje su na spisku, vremenom ćete i sami uvideti šta vam nedostaje i tako nabavljati stvar po stvar.

· Deterdžent za suđe i sunđer

· Stalak za sušenje posuđa

· Najmanje dva lonca i tiganj

· Par krpa

· Pribor za jelo

· Par šolja i/ili čaša

· Pribor za kuvanje: kutlača, varjača itd.

· Otvarač za flaše i/ili otvarač za konzerve

· Daska za sečenje

· Tanjiri i činije

· Neki produžni kabl se uvek nađe kao neophodan

 

Kupatilo i wc

To šta se na čijem spisku za kupatilo nalazi u velikoj meri razlikuje to u kojem ste životnom dobu. Tradicionalno, porodice imaju veliki broj stavki na ovom spisku, dok samci svega par njih. Sami proverite šta je vama ovde esencijalno:

· Peškiri za ruke i kupanje

· Pribor za čišćenje kupatila – sunđeri, krpe, sredstva, četke

· Zavesa za tuš i prostirka (otirač)

· Držač četkice za zube

· Kanta za otpatke

· Četka za toalet

· Toalet papir i osnovna lična hemija

· Lični aparati poput električnih četkica, brijača, fena i slično

Nadajmo se da je vaša nova lokacija čista u momentu useljenja. Međutim i da jese, i da nije, na spisku uvek imajte osnovna sredstva za čišćenje. Ona bi trebalo da budu istaknuta na kontrolnoj listi za useljenje u vaš stan. Na taj način možete da počnete vaš život uredno i da ga takvim održavate, kao i da se nosite sa bilo kakvim iznenađenjima ili skrivenim prljavim mestima dok se polako useljavate i otkrivate deo po deo vašeg novog prostora.

Ukoliko ste u prilici da pristupite vašem novom životnom prostoru pre samog datuma useljanja, priprema vašeg prostora može vam uštedeti vreme i mnogo muke. Savet je da proverite sve utičnice, sve prekidače, odvode i slično. Potrudite se da osnovni elementi funkcionišu i da ne slede određene popravke koje je daleko teže raditi u prostoru koji je namešten.

Tek nakon što ste sigurni da sve radi (i da svi aparati rade ukoliko se useljavate u nov prostor), vaš novi dom je spreman za useljenje!

Selidba nije idealan proces

Selidba nije idealan proces

Selidba nije idealan proces. Podelićemo sa vama jednu skorašnju situaciju koja nas je naterala da istaknemo potrebu za fleksibilnošću u selidbi. Selidba nije idealan proces pa je pametno da na vašoj strani uvek bude dobra agencija za selidbe.

Tu smo da priskočimo u pomoć!

Pre par meseci nam se je za proces selidbe javio mladi bračni par koji po prvi put kupuje nekretninu. Kako to obično biva, našli su se u vremenskom procepu odobrenja kredita. tako da su morali da izađu iz svog stana koji su prodali, pre nego da dođu do datuma useljenja u nov stan.

Ovo nije ni najmanje lagan proces jer pored stresa svakodnevnog života i svega što morate od obaveza da završite, sigurno je teško uklopiti novonastalu situaciju.

Rado smo prihvatili da im pomognemo jer razumemo koliko bi bilo teško bez profesionalne pomoći. Naš predlog se sastojao iz upotrebe skladišta.

Šta pruža skladište?

U periodu čekanja na odobrenje kredita, par je svoj kompletan nameštaj držao u našim skladištima, što im je pružilo osećaj komfora. Njihove stvari su sve vreme bile na suvom, pod ključem i nadzorom, a oni nisu imali teret privrednog smeštaja sa svim tim stvarima.

Dodatan benefit rada sa profesionalnom agencijom za selidbe je i fleksibilnost u plaćanju i uslugama. Kako ovaj par nije mogao da zna tačan datum useljenja u nov stan, skladište im je bilo na raspolaganju dok god se to nije desilo a plaćanje se obavljalo po danu. Kako je bio u pitanju period duži od mesec dana, odobrili smo im i popust. Naravno, sve stvari iz starog stana do skladišta i od skladišta do novog stana prenosili smo baš mi.

Za sve one koji koriste benefit skladišta važi da se mogu slobodno snaći za bilo kakav privremeni smeštaj uz par torbi uz sebe dok su sve stvari na sigurnom.

Fleksibilan datum selidbe

Datum useljenja u nov prostor je takođe bio nejasan tako da je naša agencija za ove mlade ljude bila na raspolaganju i u iščekivanju. Ovo je velika predost rada sa većom firmom jer posedovanje više timova za prenos stvari kao i više vozila znači da se vaša selidba neće odlagati. Mi imamo više kamiona i kombi vozila i možemo izaći u susret za sve vaše nesigurnosti bilo da su selidbe Beograd, Kragijeva, Niš ili neki drugi grad..

 

Sa zadovoljstvom smo uselili klijente u nov prostor. i bili zahvalni što su odabrali baš nas za početak svog novog života.

Razlog zašto smo sve ovo podelili sa vama jeste da vam ukažemo na to da selidba nije idealan proces. Nekad vam je potreban taj mali korak i mala pomoć kako bi sve prošlo u najboljem redu. Na vama je samo da se javite, a mi ćemo uraditi ostalo.

Prevoz robe i stvari

Prevoz robe i stvari

Prevoz robe i stvari. Najčešće dobijamo pitanja o tome da li možemo da prenesemo samo jednu tešku stvar ili robu od mesta A do mesta B. Imamo dobre vesti, agencije za selidbe vrše sve poslove transporta za vas.

Iako je naša glavna delatnost baš selidba kuća i stanova, naš tim ljudi kao i prevozna sredstva, omogućavaju prenošenje svih težih ili gabaritnih tereta koje ne biste uspeli da preseneste samostalno. Upravo iz ovih razloga ne bi trebalo da oklevate pri javljanju za svaki posao prenosa. Vaše je da pitate, a naše je da posao obavimo za vas.

Dosadašnje iskustvo u prenosu i prevozu robe i stvari

Bili smo angažovani i uvek ćemo se rado odazvati za posao prenosa klavira, sefa, poslovnih mašina.

Za preduzetnike bez ikakvih problema prevozimo robu jer su naša vozila opremljena za ovakav posao. Mi razumemo da u određenom momentu kad vaš posao poraste, vaš auto zaista ne može da postigne da obavi posao koji se mora završiti redovno.

Ovde mi uskačemo u pomoć jer imamo tim koji može utovariti, istovariti i prevoziti robu i stvari.

Na raspolaganju za prenos robe i stvari su vam:

· Kombi prevoz

· Kamionski prevoz

KOMBI PREVOZ ZA SELIDBE BEOGRAD – CENA OD 1500-2000 DINARA. Kombi prevoz van Beograda cena je 20-30 dinara po pređenom kilometru.

KAMIONSKI PREVOZ U BEOGRADU OD 2500-4500 DINARA. Van Beograda 35-70 dinara po pređenom kilometru.

Više o cenovniku pročitajte na linku https://selidbeiprevozsd.rs/cene-selidbe/

 

Šta bi trebalo da uradite ukoliko niste sigurni da je usluga prevoza robe i stvari za vas?

Najjednostavniji odgovor je da bi trebalo da nam se javite. Cene koje možete pročitati kod nas ili čuti od drugih su uvek okvirne. Zašto je to tako? U zavisnosti od konkretnog posla i njegovog obima, moguće su korekcije cene.

Sa mnogim preduzetnicima imamo dugoročne dogovore i planove jer smo ostvarili partnerske odnose i opravdali poverenje.

 

Za šta se sve može angažovati agencija za selidbe?

Bitno je naglasiti da ne postoji posao koji je mali ili veliki. Agencije za selidbe mogu savladati i najlakše i najkompleksnije radne zadatke.

Za one klijente koji samo nemaju prevozno sredstvo ili za one sa ograničenim kretanjem obavljamo i najsitnije poslove.

Možete nas kontaktirati za:

· Međumesne i međugradske selidbe;

· Međunarodne selidbe;

· Prevoz i prenos robe;

· Prevoz i prenos teških stvari o komadu;

· Za montažu i demontažu nameštaja i mašina;

· Za kartonske kutije svih namena;

· Selidbe svih poslovnih prostora, pogona ili ordinacija;

· Za skladištenje stvari na dan, nedelju ili duže.

Javite nam se ukoliko imate posao koji biste želeli da obavimo mi, a ostalo je naša briga! Iskoristite uslugu besplatne procene selidbe i uklopite je u vaš budžet bez oklevanja.

Selidba i uobičajeni problemi

Selidba i uobičajeni problemi

Selidba i uobičajeni problemi. Proces selidbe je često zamoran i izaziva stres. Ideja da sve što posedujete morate spakovati u kutije i organizovati za transport, tako da ne ispaštaju obaveze na poslu, zdravlje ili porodica, je vrlo haotična.

Delimo sa vama par uobičajenih selidbenih problema i kako da se efikasno izborite sa njima.

Novi prostor nije spreman za useljenje

Ovo bi mogla biti jedna od najgorih stvari koja se može desiti usred procesa selidbe, posebno ako je sve spakovano i prevezeno na novu lokaciju. Na to moramo dodati trošak privremenog smeštaja dok čekate na ključeve novog prostora.

U nedeljama ili mesecima koji prethode planiranom datumu preseljenja, stalno budite u kontaktu s trenutnim vlasnicima vaše nove kuće ili stana kako biste bili sigurni da sve ide po planu. Takođe se uverite da je renoviranje u toku i obilazite prostor ukoliko ste u mogućnosti. Izbegnite iznenađenja.

U procesu pakovanja i transporta nemojte da gubite stvari

Još jedan uobičajen razlog za zabrinutost je mogućnost da izgubite nešto dragoceno tokom selidbe. Ovo je posebno lako da se dogodi ukoliko kroz ceo proces prolazite užurbano i bez odgovarajuće organizacije.

Prioritet je i sigurnost važnih ličnih dokumenata i predmeta kao što su izvod iz matične knjige rođenih, lične karte, zdravrstvene knjižice, lični i finansijski podaci i pasoši. Pošto su oni od suštinskog značaja za rešavanje medicinskih, pravnih i administrativnih pitanja u vašem životu, bilo bi dobro da ih čuvate uz sebe, na posebnom mestu u odnosu na vaše ostale stari koje se pakuju.

Rešenje problema gubitka stvari je da angažujete agenciju za selidbe od poverenja, jer samo tako možete biti sigurni da će vaše stvari biti adekvatno zaštićene, zapakovane i obeležene. Budite veoma pažljivi kod obeležavanja kutija, tako da možete lako da identifikujete gde se odlažu vaše stvari.

Nedostatak skladištenog prostora “da vam se nađe”

Neposedovanje dodatnog prostora za skladištenje je ogroman rizik zbog mogućih problema sa kojima se možete suočiti pri selidbi. Upoznajte se sa uslovima skladištenja stvari vaše odabrane agencije za selidbe i iskoristite ono što nude. Taj dodatni prostor vam u velikoj meri reguliše stres, jer znate da su vaše stvari na bezbednom mestu dok rešavate potencijalne probleme.

Nedostatak materijala za pakovanje

Ovaj problem nastaje kada potcenjujete količinu stvari koje selite, i može se desiti da nemate dovoljno kutija ili folija da biste pravilno spakovali svoje stvari.

Rešenje ovog problema je da uz sebe imate profesionalce sa gomilom saveta i dostupnim svim pomagalima za selidbe. Pažljivo slušajte savete vaše agencije za selidbe i pakujte se u skladu sa njima.

Dobro planirajte organizaciju kutija i sortirajte predmete po kategoriji i veličini. Da biste bili sigurni, pametno je da ipak imate višak folije (višak ovde zaista ne može da škodi), jer su ti predmeti sklopivi i lako se mogu odložiti.

Nedostatak vremena

Na kraju moramo reći da 99% problema u selidbi nastaje zbog loše organizacije vremena. Ukoliko se na vreme organizujete, šanse da baš vas zadesi neki baksuz su minimalne.

Imajte u vidu da ako se u žurbi da pakujete, jednostavno nemate dovoljno vremena za ostale neophodne korake. Sve nepredvidive situacije se onda dešavaju zbog brzopletosti i nedostatka koncentracije. Pročitajte naše savete o pravljenju listi za organizaciju i neophodnim koracima u selidbi.

Internacionalne selidbe

Međunarodna selidba i plan zadataka

Međunarodna selidba i plan zadataka

Međunarodna selidba i plan zadataka. Od pakovanja svih vaših stvari i koordinacije onih koji vam pomažu tokom dana selidbe do iznošenja stvari na novoj lokaciji, postoji mnogo neophodnih koraka. Napravili smo vam kratak plan zadataka za vašu međunarodnu selidbu.

Osmislite ceo proces spiskom zadataka

Spisak zadataka selidbe može vam pomoći da dovršite svaki zadatak koji vam je potreban za predstojeći period i vašu selidbu. Ovakve liste zadataka možete i besplatno pronaći online. Ono što možemo napomenuti jeste da se spisak zadataka razlikuje u zavisnosti od toga da li se selite poslovno, da li selite ceo vaš dom, da li imate decu ili ljubimce.

Najpre unajmite agenciju za selidbe. Ova pomoć će vam biti od neizmernog značaja jer je spisak obaveza ogroman. Delegirajte sve što možete ljudima koji profesionalno rešavaju selidbe.

Organizacija zadataka

Eliminisanje viška stvari

Pre selidbe imajte u vidu da je eliminisanje viška stvari veliki posao ali sa ogromnim značajem. Pažljivo sortirajte sve svoje stvari i prodajte, poklonite ili donirajte sve što ne koristite. Ono što niste koristili godinama, sigurno nećete koristiti i na novoj lokaciji. Možda će drugima više značiti.

Uključite sve ljude

Kada počnete da pakujete dom, pokušajte da uključite celu porodicu. Što se više ljudi uključi to će svima biti lakše. Nemojte zanemariti pomoć koju mogu i vaša deca da pruže. Deca školskog uzrasta treba da budu u mogućnosti da pomognu u pakovanju sopstvenih soba. U pakovanju vam naravno mogu pomoći porodica i prijatelji, ali znajte da proces pakovanja takođe spada u usluge koje pružaju agencije za selidbe.

Nabavite adekvatan materijal za pakovanje

Savetujemo da se najpre informišete o tome kako se koje stvari pakuju. Adekvatne kutije za pakovanje, plastični kontejneri, folije sa mehurićima i slično mogu značiti baš tu razliku da li će sve vaše stvari stići na novu lokaciju neoštećene i u komadu. Pitajte vašu agenciju za selidbe da vam pomoge oko materijala.

Sve kutije i kontejnere dobro i jasno obeležite kako bi proces raspakivanja bio podjednako organizovan.

Angažujte agenciju za selidbe koja pruža garanciju

Da li ste znali da ukoliko angažujete prave profesionalce, imate garanciju u slučaju nekog oštećenja? Agencije za selidbe su tu da vam olakšaju kompletan proces selidbe pa iskoristite sve prednosti. Pored

garancije možete koristiti tim profesionalaca za fizičke zadatke, kombi prevoz, kamionski prevoz i skladišta.

Dokumentacija

Dodatni savet je da odvojite vreme za administativne poslove. Uredite vaše ugovore o vlasništvu, o instalacijama, internetu. Obratite pažnju na vaša lična dokumenta, adresu, odabranog lekara i slično. Budite spremni.

Osnovne stvari su uvek uz vas a one vredne nisu u kutijama

1. Ne pakujte dragocenosti kao što su nakit i porodično nasleđe sa ostatkom svojih stvari. Obavezno spakujte sve dragocenosti u posebnu i bezbednu torbu. Ova torba može putovati s vama. Isto važi i za važne papire i dokumenta poput izvoda iz matične knjige rođenih ili venčanih dozvola. Kada se selite međunarodno, sve ovo treba da nosite sa sobom kako biste bili sigurni da su papiri bezbedni. U zavisnosti od nove lokacije, možda vam zatreba nova vozačka dozvola nakon preseljenja. Informišite se preko lokalne samouprave i ponesite svu potrebnu papirologiju.

2. Važno je da spakujete torbu i/ili kofer sa osnovnim potrepštinama kako biste ih držali sa sobom tokom selidbe. Osnove bi trebalo da uključuju sve što će vam trebati u danima koji prethode selidbi do nekoliko dana nakon toga. Osnovna sredstva lične higijene, lekovi, nešto garderobe, toaletni papir, nešto hrane.

3. Potrudite se da prvo spakujete stvari koje nisu neophodne ili stvari koje vam neće trebati u nedeljama koje prethode selidbi (npr. sezonska odeća i knjige). Spakujte osnovne stvari na kraju.

Logistika putovanja

Na kraju moramo napomenuti da međunarodne selidbe podrazumevaju dobro poznavanje puta kako ne biste gubili vreme i novac. Ukoliko niste vični u vožnji na veće razdaljine, logistika putovanja je takođe nešto što za vas obavlja agencija za selidbe.

Želimo vam srećno preseljenje i srećan put!

Za šta sve koristi profesionalna pomoć pri selidbi

Za šta sve koristi profesionalna pomoć pri selidbi

Za šta sve koristi profesionalna pomoć pri selidbi. U procesu selidbe javlja se potreba za štednjom koju svi razumemo. Sve što možete obaviti sami i sačuvati budžet je korisno, ali postoje određeni radni zadaci u kojima je profesionalna pomoć višestruko isplativa. Kad je momenat da angažujete agenciju za selidbe?

 

5 razloga za angažovanje profesionalne pomoći

 

1. Selite veliku količinu stvari

Koliko god da možete da ponesete, prenesete i sami nešto preselite, od velike je koristi mogućnosti raspolaganja profesionalnim prevoznim sredstvom, koje je namenjeno za selidbu. I najprostraniji karavan vam neće značiti mnogo ukoliko morate prenositi nameštaj. Sa agencijama za selidbu, imate opciju angažovanja kombi prevoza kao i kamiona. Oba tipa vozila se redovno servisiraju, održavaju i posebno su opremljeni za skladištenje i prenošenje velikih komada nameštaja. U zavisnosti od toga šta selite, koliko stvari selite i kakvi su prilazi vašim lokacijama, zajedno pravimo najbolji izbor.

2. Prenosite stvari koje imaju visoku vrednost

Razumemo da sve vaše stvari imaju neku vrednost, makar i sentimentalnu. Međutim, selidbe podrazumevaju premeštanje radnih mašina, čitavih pogona i kancelarija, klavira ili antikviteta. U ovim slučajevima, angažovanje agencije za selidbu koja pruža garanciju za prenos vaših stvari je od ključne važnosti. Uvek se na vreme informišite o tome kako i čime agencija za selidbe garantuje da će vaše stvari proći kroz selidbu bez oštećenja.

3. Zaštita od povreda usled teških tereta

Nekad vam je posebno potrebna fizička pomoć. Mi imamo ceo stručni tim na raspolaganju, koji je obučen i uvežban za radne zadatke selidbenog tipa. Ne postoji nijedna selidba koja je za nas preveliki posao, te vam mi možemo pomoći i pri pakovanju, pri utovaru i istovaru. Pored samog tima, bitno je naglasiti da naša agencija za selidbe raspolaže kompletnom opremom za pakovanje i prenos stvari.

4. Vremenska ograničenja u selidbi

Više ljudi samo znači brže i efikasnije obavljena selidba. Sa našim timom, selidba se obavlja tačno kad je zakazana, bez kašnjenja i nepredvidivih situacija. Ukoliko radite sa tesnim vremenskim okvirima, iskoristite opciju profesionalne pomoći i obavite selidbu tačno kad ste i planirali. Ovo je posebno korisna opcija za one kojima je upravljanje vremenom izazovan zadatak jer vas čitav tim profesionalaca drži odgovornim.

5. Nova lokacija u gradu ili međunarodna selidba

Za sve one koji se sele na novu lokaciju koju nedovoljno poznaju, višestruko je isplativa opcija angažovanja selidbene agencije. U ovom slučaju, agencija za vas može obaviti čitavu logistiku i selidbu na taj način da vi ne morate brinuti o putu. Obavili smo veliki broj međugradskih i međunarodnih selidbi, pa je naše iskustvo dobrodošlo. Vaše je da uživate i prepustite teške poslove profesionalcima.

Pozovite i zakažite termin za selidbu, olakšajte sebi sve radne zadatke.

Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi

Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi

 

Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi. Preseljenje, pogotovo ženske osobe često ume da bude stresno, treba posvetiti pažnju na lepotu i zdravlje. Previše važnih stvari, sitnica, uspomena…Sve nam je potrebno! U nastavku teksta otkrivamo kako da budete spremne u svakom smislu, bez bojazni da će se nešto iskomplikovati. Verujemo da će vam biti od koristi.

Odredite budžet

Pre nego što krenete sa samom realizacijom, dobro osmislite plan. Napravite listu stvari koje zahtevaju novac. Ne zaboravite I najmanje sitnice jer nam često one mogu zadati glavobolje. Sve na papir.

Pre svega spakujte manje važne stvari

Sve ono što vam nije u svakodnevnoj upotrebi za Vašu lepotu, spakujte odmah. Time ćete sebi smanjiti posao kada se sam termin selidbe približi.

Iskoristite hranu iz frižidera

Napravite zdrav plan ishrane takav da što manje hrane bude za otpad. Nemojte dodatno trošiti na kupovinu namirnica ukoliko raspolažete nekim, koje bi, da ih ne iskoristite, završile u kanti za smeće.

Obeležite kutije po bojama

Odredite koja bi boja važila za koju prostoriju na novoj lokaciji I u skladu sa tim ih I označite. To će vam prilično olakšati raspakivanje I samu organizaciju u novom domu. Što pre završite, pre ćete I uživati.

Ukoliko niste sigurni da možete sve sami, pronađite adekvatnu kompaniju za selidbu.

Ne oslanjate se na jednu. Potrudite se da budete što jasniji I precizniji, kako ne bi došlo do zabune u pregovorima, a kasnije I u samoj realizaciji.

Što je pre moguće, obezbedite kutije/kese za pakovanje stvari

Ovo možete učiniti mnogo ranije. Zamolite radnike iz obližnje prodavnice da vam odvajaju kutije nekoliko dana pre termina, time ćete dobiti na vremenu, a uštedećete I nešto novca.

Lomljive stvari zaštitite

Kako ne bi došlo do oštećenja, obavezno umotajte lomljive stvari. Ukoliko nemate papir, sasvim je u redu da za tu svrhu koristite peškire ili garderobu.

Koristite I kofere

Točkići će dodatno pomoći da prenesete teške predmete. U kofere smestite posuđe, knjige I slične stvari.

Potražite pomoć u komšiluku

Pre nego što dođe dan za selidbu, informišite se kod komšija da li bi vam pomogli oko stvari. Potrudite se da budete što precizniji ili im naglasite da ćete ih obaveštavati o daljim koracima, ukoliko dođe do promena.

 

Želimo vam lep I udoban prostor, kao I srećan početak.

Kako u prazničnom periodu odvojiti vreme za selidbu?

Kako u prazničnom periodu odvojiti vreme za selidbu?

Kako u prazničnom periodu odvojiti vreme za selidbu? Praznici su iza ugla i za sve one koji su planirali selidbu ili novu lokaciju već u januaru, ovo je doba velikih izazova. Pored standardnih napora koje ulažemo u vreme selidbe, ovde je vreme istinski veliki faktor. Delimo sa vama par sveta kako da u prazničnom periodu odvojite vreme za selidbu.

Delegiranje zadataka

Ključ za umanjenje stresa tokom selidbe je jednostavan: morate biti organizovani od prvog dana, nemojte prepuštati ništa slučaju i ne ostavljajte ništa za poslednji momenat.

Glavni savet je delegiranje radnih zadataka. Pravo je vreme da uočite to koliko vam pomoć može biti od koristi i da angažujete porodicu i prijatelje, kao i profesionalnu pomoć.

Rezervišite termin kod odabrane agencije za selidbu unapred (imajte u vidu da svaki posao ima veliku gužvu u prazničnom periodu). Ne samo da će vam ovo uštedeti na troškovima (jer će biti više izbora, više slobodnih datuma i više fleksibilnosti), ali će vam takođe pružiti mir.

Ne samo da će ova pomoć omogućiti da sklonite jedan deo obaveza sa sebe, već će vam planiran tajming biti totalno ispoštovan. Upamtite, tim koji radi za agenciju za selidbe čine profesionalci. Oni koriste etikete, markere i označavanje bojama da organizuju vaše upakovane kutije i uvek se uvere da imaju sve potrebne alate za demontažu i montažu nameštaja, kad stignete na novu lokaciju.

Planer aktivnosti ukombinovan sa planerom radnih dana

Planer aktivnosti je neverovatan način da organizujete zadatke po prioritetu i vremenskom okviru, a istovremeno vam omogućava da delegirate zadatke efikasno.

Najbolji način da ga koristite jeste po prioritetu, odnosno po datumu i unakrsno uplanirate aktivnosti pakovanja, transporta, raspakivanja kao i administrativne poslove na osnovu radnog vremena svih uključenih strana.

Odvojite vreme za najdraže i za odmor

Iako se selite, nemojte zaboraviti da uživate u praznicima. Nije ideja da vas selidba toliko iscrpi da ne uživate u polodovima sopstvenog rada. Na kraju, i vama su praznici! Nakon napornog dana, uradite nešto za sebe. Da li je to opuštajuća kupka, okupljanje porodice za trpezom ili izlazak, ostavljamo vama.

Napravili ste veliki korak, oduprite se perfekcionizmu

Jedan od glavnih problema kad se selidba organizuje u periodu godine kad ima dosta dešavanja jeste nemogućnost da sve bude onako kako ste zamislili. Dobra vest je da to tako ne mora ni biti! Bitno je da ispoštujete rokove za selidbu a nemojte zaboraviti da je pred vama tek vreme koje služi za uređenje prostora, nabavku sitnica koje čine dom, čišćenje i regulisanje dokumentacije.

Ukoliko ste zaista u škripcu sa vremenom…

Takođe možete angažovati odbranu agenciju za selidbe da spakuje vaše stvari za vas. Na ovaj način će pakovanje biti obavljeno efikasno i profesionalno a vi niste u obavezi da budete prisutni. Imajte u vidu da ovaj posao obavljaju profesionalci sa iskustvom te su vaše stvari u sigurnim rukama.

Agencije za selidbu će vam čak obezbediti sav potreban materijal za pakovanje, tako da ne morate da brinete da li će nešto nedostajati na sam dan pakovanja ili selidbe.

Vaše je da pozovete i dočekate praznike u novom prostoru!

Prednosti preseljenja u proleće

Januarske selidbe

Januarske selidbe

Januarske selidbe. Iako je selidba neosporivo lakša u letnjim mesecima zbog topljeg vremena i predvidivih vremenskih uslova, veliki broj ljudi se seli početkom godine. Januarske selidbe su sve češća pojava jer je ovo mesec novih početaka. Kako funkcionišu januarske selidbe i za šta bi trebalo da se pripremite, pročitajte ovde.

Ko praktikuje januarske selidbe?

Iako ima i onih koji sele svoje stanove i kuće u januaru, ipak se za januarske selidne najčešće odlučuju poslovni prostori. Glavni razlog je potpisivanje zakupa na godišnjem nivou te je početak godine idealan za novi prostor.

U januaru je tradicionalno manje posla usled praznika, pa je početak godine idealan momenat da odvojite par dana za selidbu poslovnog prostora kako vaše poslovanje ne bi gubilo dragoceno vreme i kako vaši klijenti ne bi osetili pauzu ili promenu u kvalitetu vaših usluga.

Januar je idealno vreme i za sve one koji se sele međugradski ili međunarodno zbog promene posla.

Niže cene!

Zimski meseci su često manje zauzeti u podledu traženja idealnog termina za selidbu, tako da ćete lakše rezervisati agenciju za selidbe, a sve može biti i jeftinije od preseljenja u špicu sezone. Sve ovo može učiniti vaš selidbu mnogo lakšom, ali definitivno postoji nekoliko stvari koje ćete želeti da razmotrite pre nego što rezervišete selidbu zimi.

Izazovi u januarskim selidbama

Iako imate manje obaveza (što poslovnih, što privatnih), uzmite u razmatranje da u prazničnom periodu svi imaju pauzu i period odmora. Ukoliko ste rešili da angažujete agenciju za selidbe, ne brinite. Mi radimo 24/7/365, pa naše usluge možete koristiti i vikendom i praznicima ukoliko zakažete na vreme. Ali ćete u pogledu promene dokumentacije ili nabavke svega što vam je potrebno, sigurno malo morati bolje da planirate.

Pored odmora, uplanirajte i promene u cenama. Kako to obično biva, u januaru dolazi do promene u cenama, te uplanirajte budžet tako da ostavite neki višak za nepredvidive troškove.

Ukoliko se selite nakon Božića, dobro je što će sve vaše dekoracije već biti spakovane i odložene. Ovo su stvari koje obično već budu u kutijama, a cilj vam je što manje pakovanja i što manje loma.

Vremenski uslovi su najveći izazov!

U danima kad se približavate datumu selidbe, pazite na vremenske prilike. Ako se desi velika promena vremena ili dosta snega na dan kada bi trebalo da se preselite, možda ćete morati da promenite raspored. Zato vam je profesionalna pomoć od ključnog značaja. Iako ste možda očistili sve oko vaše trenutne lokacije, uverite se da nema nanosa snega oko nove lokacije.

Drugačiji proces pakovanja

U slučaju velikog snega ili kiše tokom tokom selidbe, sigurno ćete želeti da svoje predmete spakujete na drugačiji način. Sve kutije pričvršćene trakom za pakovanje treba da budu dovoljno čvrste da izdrže malu kišu. Međutim, ako očekujete prilično jak pljusak, možda bi bilo vredno pogledati plastične kutije za selidbu umesto kartonskih kutija.

Vremenska ograničenja i kašnjenja

Kada vreme ne sarađuje, pametno je planirati kašnjenja. Sneg, led ili jaka kiša mogu uzrokovati kašnjenje u vremenu putovanja i definitivno će uticati na to koliko dugo je potrebno da se kamion ili kombi utovari i sve premesti na novo mesto.

Angažujte agenciju za selidbe

Uvek je pametno da na vašoj strani bude neko ko je uigran u nepredvidivim situacijama. Tim koji profesionalno obavlja selidbu će biti jako organizovan i uradiće sve što je neophodno kako bi vaša seldba protekla po planu.