Selidba i uobičajeni problemi

Selidba i uobičajeni problemi

Selidba i uobičajeni problemi. Proces selidbe je često zamoran i izaziva stres. Ideja da sve što posedujete morate spakovati u kutije i organizovati za transport, tako da ne ispaštaju obaveze na poslu, zdravlje ili porodica, je vrlo haotična.

Delimo sa vama par uobičajenih selidbenih problema i kako da se efikasno izborite sa njima.

Novi prostor nije spreman za useljenje

Ovo bi mogla biti jedna od najgorih stvari koja se može desiti usred procesa selidbe, posebno ako je sve spakovano i prevezeno na novu lokaciju. Na to moramo dodati trošak privremenog smeštaja dok čekate na ključeve novog prostora.

U nedeljama ili mesecima koji prethode planiranom datumu preseljenja, stalno budite u kontaktu s trenutnim vlasnicima vaše nove kuće ili stana kako biste bili sigurni da sve ide po planu. Takođe se uverite da je renoviranje u toku i obilazite prostor ukoliko ste u mogućnosti. Izbegnite iznenađenja.

U procesu pakovanja i transporta nemojte da gubite stvari

Još jedan uobičajen razlog za zabrinutost je mogućnost da izgubite nešto dragoceno tokom selidbe. Ovo je posebno lako da se dogodi ukoliko kroz ceo proces prolazite užurbano i bez odgovarajuće organizacije.

Prioritet je i sigurnost važnih ličnih dokumenata i predmeta kao što su izvod iz matične knjige rođenih, lične karte, zdravrstvene knjižice, lični i finansijski podaci i pasoši. Pošto su oni od suštinskog značaja za rešavanje medicinskih, pravnih i administrativnih pitanja u vašem životu, bilo bi dobro da ih čuvate uz sebe, na posebnom mestu u odnosu na vaše ostale stari koje se pakuju.

Rešenje problema gubitka stvari je da angažujete agenciju za selidbe od poverenja, jer samo tako možete biti sigurni da će vaše stvari biti adekvatno zaštićene, zapakovane i obeležene. Budite veoma pažljivi kod obeležavanja kutija, tako da možete lako da identifikujete gde se odlažu vaše stvari.

Nedostatak skladištenog prostora “da vam se nađe”

Neposedovanje dodatnog prostora za skladištenje je ogroman rizik zbog mogućih problema sa kojima se možete suočiti pri selidbi. Upoznajte se sa uslovima skladištenja stvari vaše odabrane agencije za selidbe i iskoristite ono što nude. Taj dodatni prostor vam u velikoj meri reguliše stres, jer znate da su vaše stvari na bezbednom mestu dok rešavate potencijalne probleme.

Nedostatak materijala za pakovanje

Ovaj problem nastaje kada potcenjujete količinu stvari koje selite, i može se desiti da nemate dovoljno kutija ili folija da biste pravilno spakovali svoje stvari.

Rešenje ovog problema je da uz sebe imate profesionalce sa gomilom saveta i dostupnim svim pomagalima za selidbe. Pažljivo slušajte savete vaše agencije za selidbe i pakujte se u skladu sa njima.

Dobro planirajte organizaciju kutija i sortirajte predmete po kategoriji i veličini. Da biste bili sigurni, pametno je da ipak imate višak folije (višak ovde zaista ne može da škodi), jer su ti predmeti sklopivi i lako se mogu odložiti.

Nedostatak vremena

Na kraju moramo reći da 99% problema u selidbi nastaje zbog loše organizacije vremena. Ukoliko se na vreme organizujete, šanse da baš vas zadesi neki baksuz su minimalne.

Imajte u vidu da ako se u žurbi da pakujete, jednostavno nemate dovoljno vremena za ostale neophodne korake. Sve nepredvidive situacije se onda dešavaju zbog brzopletosti i nedostatka koncentracije. Pročitajte naše savete o pravljenju listi za organizaciju i neophodnim koracima u selidbi.

Write a Comment