Kartonske kutije za selidbu ili plastični kontejneri za selidbu?

Kartonske kutije za selidbu ili plastični kontejneri za selidbu?

Kartonske kutije za selidbu ili plastični kontejneri za selidbu? Svima je i cilju da selisba prođe što lakše i bezbednije. Ukoliko uz ove uslove još obezbedimo i da je u okviru budžeta, sigurno smo na dobrom putu. Korišćenje adekvatnog materijala je ovde od ključnog značaja, te kartonske kutije za selidbu ili plastični kontejneri mogu biti od velike koristi. Kad koje uputrebiti?

Kartonske kutije i njihove prednosti

Kartonske kutije su pre svega lagane. Neće vam otežati selidbu, već naprotiv. Ove kutije se mogu nabaviti u raznim dimenzijama pa odgovaraju najrazličitijim zadacima. Uz to, mogu se koristiti više puta ukoliko nabavite specijalne kartonske kutije za selidbe, jer su one jače i dugotrajnije. Na prvi pogled izgledaju kao i bilo koja druga kartonska kutija, ali ove kutije su višeg kvaliteta, imaju i bolju garanciju da će zaštititi vaše stvari. Cilj kutija u selidibi nije samo prenos stvari već i adekvatna zastita vaših stvari. Ove kutije se lako mogu sklopiti i rasklopiti pa samim tim lako odložiti za neku narednu upotrebu. Za one koji vole da brinu o okolini, radovaće vas i informacija da se mogu više puta koristiti zbog svoje dugotrajnosti. Ovo znači da ih bezbrižno možete ustupiti prijateljima i porodici nakon što ste ih sami koristili. Pored ovoga, kutije možete koristiti u sopstvenoj ostavi, podrumu ili tavanu, za skladištenje stvari. Ove kutije dolaze rasklopljene pa morate svaku sklopiti i osigurati lepljiv trakom. Još jedna velika prednost je mogućnost pisanja po kutijama jer tako lakše organizujete stvari u selidbi, kako za pakovanje, tako i za raspakivanje.

Profesionalni savet: Govoreći o skladištu, koristimo priliku da vam predstavimo uslugu skladištenja. Idealna opcija za sve one koji se sele iz većeg prostora u manji, za sve one koji imaju sezonske stvari koje nemaju gde da smeste ili za sve one koji imaju vremenski period čekanja između stare i nove nekretnine. Naša skladišta su suva, zaključana i pod nadzorom. Budite bezbrižni jer mi čuvamo vaše stvari na dogovoreni period. Skladište možete iznajmiti na dan, više dana ili veći vremenski period.

Prednosti plastičnih kutija u selidbi

I plastične kutije imaju široku primenu u selidbi i svakako niz prednosti. Ovakve kutije je uvek pametnije iznajmiti, pozajmiti ili kupiti ukoliko imate način da ih koristite nakon selidbe. Idealne su period godine kad su vremenski uslovi nepredvidivi pa vas u slučaju da koristite plastične kutije za skladištenje, kiša ili sneg ne mogu ometati. Još jedna njihova prednost je to da se ne mogu lako urušiti pod težinom kao kartonske kutije, pa ne morate toliko voditi računa o redosledu pakovanja. Kutije se kako sklapaju jedna preko druge bez prevelikog razmišljanja šta je u kojoj kutiji. Sve su pravilnog oblika i lakše se tovare u prevozno sredstvo. Kad je u pitanju obeležavanje stvari, ovde ćete morati da budete nešto kreativniji nego kod kartonskih kutija. Najčešće se na kutije lepe papiri poput taga sa imenom na koji se ispiše sadržaj kutije. Druga opcija je da ovaj papir slobodno ostavite na vrh kutije i preko tereta (ukoliko koristite providne kutije).

Write a Comment