Ovo najčešće zaboravimo prilikom selidbe

Ovo najčešće zaboravimo prilikom selidbe

Ovo najčešće zaboravimo prilikom selidbe. Koliko god da planiramo i potrudimo se da organizujemo selidbu na vreme, neke korake ipak ubrzamo i detalje neminovno previdimo. U svakoj selidbi se sitnice zaborave, a mi smo napravili spisak stvari koje su često zaboravljene.

Top 5 stvari koje se u selidbi zaborave

1. U periodu selidbe logistika i budžet dominiraju vašim mislima i koracima, tako da briga o sebi ili briga o deci i ljubimcima često nisu na prvom mestu. Organizovali ste čitav tim, prevozna sredstva, ugovorili lokacije i prenos stvari. Pravo je vreme da se obratite pouzdanom prijatelju ili članu porodice da biste obezbedili sigurnu negu za vašu decu i kućne ljubimce dok se kompletan proces selidbe ne privede kraju.

2. Dobar prvi kontakt sa komšijama. Ukoliko planirate veliku selidbu, šanse su velike da ćete kombijem ili kamionima okupirati veliki deo parkinga ili prilaza. Uz to ćete verovato biti prilično bučni ne samo na dan selidbe već i tokom celog raspakivanja. Odvojite par minuta da na ulazu u zgradu blagovremeno okačite obaveštenje u kojem periodu komšije mogu da očekuju buku. Često niko ne pravi problem ukoliko unapred znaju kad i šta da očekuju.

3. Označite sve kutije, bile one plastične ili kartonske. Mali broj stvari nervira koliko pokušaj da pronađete nešto jako bitno u gomili kutija. Bićete u velikom problemu ukoliko ne znate gde su spakovani vaš računar, dokumenta i osnovne stvari. Ovo se posebno odnosi na sve lomljive stvari poput posuđa jer u brzini tokom potrage možete polomiti dosta stvari.

4. Uštedite sebi mnogo živaca blagovremenom promenom prebivališta. Ukoliko je nov prostor u vašem vlasništvu proces promene prebivališta je jako jednostavan. Ukoliko ste pak podstanar, razgovarajte sa stanodavcem o mogućnosti prijave na adresu. Promena adrese sa sobom vuče promenu lokacije zdravstvenog kartona, promenu adrese za pošiljke i slično.

Par saveta:

  • Pošaljite poruku sa novom adresom i datumom selidbe svim bitnim ljudima 30 dana prije preseljenja.
  • Ponovo pošaljite poruku nakon što ste se uselili.
  • Javite svima i vaš nov broj telefona, ukoliko imate kućnu liniju.
  • Odvojite nekoliko sati da ažurirate sve svoje online profile novom adresom.

5. Investirajte u kvalitetne kutije za pakovanje. Posteljina, peškiri, krpe, kutije i zaštitni materijali igraju ključnu ulogu u procesu selidbe. Svi ovi elementi vam pomažu da se adekvatno zaštitite od oštećenja. Profesionalne agencije za selidbe će uvek obezbediti kutije. To je informacija koju dobijate već nakon provog kontakta, bilo da zovete samo da ugovorite prevoz, ili i ljudstvo za pakovanje.

Kako da budete sigurni da nećete zaboraviti nešto?

Najbolji način da se izbegnu sve ove zamke je traženje usluga pouzdane agencije za selidbe. Obučeni tim profesionalne agencije otkloniće mnoge probleme, tako da se možete usredsrediti na prilagođavanje novoj lokaciji. Prednosti su mnoge, od logistike do smanjenja stresa. Pozovite nas!

Povezano:

Najčešće greške prilikom selidbe u inostranstvo – Selidbe SD

Selidbe Beograd

Kupovina ili iznajmljivanje stana – par saveta

Najčešće zaboravimo ovo prilikom selidbe

Stvari koje najčešće zaboravljamo tokom selidbe

Kako izabrati PRAVU firmu za selidbu