Prednosti preseljenja u proleće

Kupovina ili iznajmljivanje stana – par saveta

Kupovina ili iznajmljivanje stana – par saveta

Ukoliko ste rešili da menjate lokaciju, pogotovo ukoliko menjate grad, prava odluka u pogledu kupovine ili iznajmljivanja stana svakako nije jednostrana. Morate razmotriti par različitih okolnosti, uslova i dolazećih obaveza, pre nego načinite korak. Dobra vest je da ćemo vam pomoći da odlučite i odaberete pravu stvar.

Ne postoji pravi odgovor. Krenite tu.

Svi ljudi imaju individualne okolnosti koje utiču na ovu odluku. Bilo da govorimo o finansijskim mogućnostima, odabiru lokacije, uslova na tržištu ili ciljeva, svi se nalazimo u različitim pozcijama.

  1. Obaveza

Jedan od glavnih faktora je to da li ste spremni da se dugoročno obavežete. Ne mislimo samo na kreditne sposobnosti i slično već na vaše lične želje i afinitete. Prilikom kupovine nekretnine pripremate se na životnu obavezu, jednu lokaciju u koju ulažete, gradite život oko nje. U tom momentu verovatno gledate sve, od gradnje, uslova, para, blizine škole i posla. Ukoliko niste spremi da se na nekoj lokaciji zadržite barem 10 godina, rekli bismo da kupovina nije dobra ideja. Nekretninu kupujete ukoliko ste sigurni da ste pronašli mesto gde možete da se skrasite.

  1. Poznavanje teritorije

Razumljivo je da ukoliko menjate lokaciju drastično, novi kraj ne poznajete. Nivoi bezbednosti i stope kriminala, blizina škole ukoliko planirate porodicu, saobraćaj, daljina od posla samo su deo stvari koje morate da poznajete da biste se dugoročno obavezali. Ukoliko ništa navedeno ne znate, onda bi vam iznajmljivanje stana bila bolja ideja. Pritom je to prilika da od lokalnih komšija saznate sve.

  1. Mogućnost promene

Iznajmljivanje će vam dati priliku da posetit različita naselja i utvrdite koje je za vas . Imajte na umu da ukoliko iznajmljujete stan, uglavnom je selidba lakša, jer nemate sve u svom vlasništvu. U tom slučaju ukoliko se selite iz jednog kraja u drugi, selidba je brža i jednostavnija. Ukoliko kupite nekretninu, verovatnoća je visoka da ćete je opremiti. Ukoliko se javi ponovo poreba za selidbom, sve to morate da prenosite.

Koja pitanja bi trebalo sebi da postavite?

  • Da li tražite trajno rešenje?
  • Da li razmišljate o kupovini jer je to sledeći logičan korak u životu?
  • Da li imate dovoljno sredstava za vrstu imovine koju zaista želite?
  • Da li bi imalo više smisla da nastavite da štedite?
  • Da li je prvo iznajmljivanje bolja opcija, a zatim kasnije kupovina?
  • Da li vam je ideja da se morate više puta preseliti naporna?

Iz iskustva naših klijenata možemo reći da je prvo iznajmljivanje uglavnom ušteda mnogo problema. Tako se možete uveriti i u kvalitet gradnje u tom delu grada i oblasti, upoznate sve prednosti i potencijal mesta, kao i negativne okolnosti.

Za kraj presuda:

Ovo su velike životne odluke i potrebno je razmotriti sve okolnosti. Konsultujte se uvek sa prijateljima i porodicom koji imaju iskustva, popričajte sa više banaka ukoliko podižete kredit, i naravno, pozvite agenciju za selidbe da olakšate sebi proces kad odluka padne!

Zanimljii članci:

Selidbe Srbija

Zašto je dobro da selidba bude prepuštena profesionalcima

Selidba i transport stvari za fizčka i pravna lica

Selite se ove zime? Evo kako da se pripremite za selidbu tokom

Šta sve treba uraditi za selidbu u velikom gradu

Selidbe Beograd