Selite se ove zime? Evo kako da se pripremite za selidbu tokom hladnih dana

Veliki broj ljudi, svake godine, odluči da se preseli tokom hladnih zimskih dana, kada su, uglavnom, nepovoljni uslovi za kretanje. Preseljenje tokom zime nudi niz izazova, kao što su zaleđeni putevi i opasni vremenski uslovi.

Istakli smo 5 važnih tema koje treba uzeti u obzir, da biste se pravilno pripremili za selidbu tokom zime.

Angažovanje kompanije za selidbe
Vama, koji odlučite da se preselite tokom zime, toplo predlažemo da angažujete kompaniju za selidbe koja će vam pomoći u dizanju teškog tereta. Ako je prilično hladno, biće vam drago što ste potražili pomoć od agencije za selidbe.

Kada izaberete kompaniju za selidbe i odredite datum kada želite da se preselite, važno je da razgovarate i o rezervnom datumu za selidbu. Na dan selidbe može se desiti da vaše područje zadesi loše vreme ili nestanak struje, zbog čega ćete morati da se preselite nekog drugog dana.

Pripremanje za selidbu
Ako odlučite da se preselite sami, bez angažovanja agencije, obavezno isplanirajte rutu pre selidbe. Izaberite glavne umesto napuštene puteve, jer ukoliko bude snega i leda glavni putevi će verovatno biti očišćeni. Ako treba da pređete veliki broj kilometara, pre selidbe odvezite automobil na servis. Obavezno pregledajte gume i razmislite da li treba da stavite zimske gume, koje su dizajnirane da pruže sigurniju vožnju na zaleđenim putevima.

Prilikom priprema za selidbu, takođe imajte na umu i svoje kućne ljubimce. Osim ako ne planirate da zatvorite svog kućnog ljubimca u kavez, potrebno je da angažujete vašeg prijatelja ili neku drugu osobu koja će imati nadzor nad vašim ljubimcem tokom selidbe.

Na dan selidbe sigurno ćete mnogo puta ostaviti otvorena vrata na kući dok nosite stvari, što će vašem psu ili mački olakšati da pobegnu ili da se izgube, a to sigurno ne bi učinilo da se osećate dobro prilikom preseljenja u novi dom.

Zapakujte stvari tako da budu otporne na vremenske uslove
Imajte na umu mogućnost padavina i veoma niskih temperatura tokom selidbe. Ako je napolju snežno i ledeno, moraćete da osigurate da vaše stvari budu zaštićene.

Pri pakovanju stvari možete koristiti plastične kese, plastične folije i drugo. Zapamtite, vlažno vreme ne utiče dobro na elektroniku. Predlažemo da svu manju elektroniku, kao što su kablovi, stavite u plastične kese pre nego što ih spakujete u kutije. Ukoliko imate veliki broj električnih uređaja, možda je najbolja ideja da angažujete kompaniju za selidbe koja će adekvatno spakovati te uređaje i tako ih zaštititi.

Prilikom pakovanja ne zaboravite da svoj automobil opremite potrebnim stvarima, kao što su: baterijske lampe, kape, rukavice, lopate, ćebad, flaširana voda, punjači za mobilne telefone i drugo.

Dan selidbe
S obzirom na to da su dani znatno kraći tokom zimskih dana, preporučujemo da selidba započne rano ujutru, da biste imali više dnevnog svetla tokom selidbe. Takođe, ako su loši vremenski uslovi, obavezno nosite kape, rukavice, kapute, šalove i praktične čizme za sneg. Možda je dobra ideja da spakujete i termos, jer u svakom trenutku možete popiti šolju toplog napitka.

Pre nego što počnete da prenosite stvari do prevoznog sredstva, predlažemo da se trotoari i stepenice, koji su prekriveni snegom, očiste lopatom.

Kada stignete u vaš novi dom, zaštitite podove i ulazni prostor plastičnom folijom ili kartonskim kutijama, kako biste vaš dom održali suvim.

Zimovanje u novom domu
Kada se uselite, potrebno je da vaš dom zaštitite tokom hladnih dana. Odvojite dovoljno vremena i novca da biste pripremili kuću za hladne zimske mesece. Ne samo da ćete uštedeti novac na skupim kućnim popravkama i komunalnim računima, već ćete poboljšati stanje svog novog doma.

Preporučujemo da angažujete stručno lice koje će obaviti tehnički pregled uređaja u vašem domu, da biste znali da li treba da poboljšate izolaciju, peć i slično. Ukoliko u vašu kuću ulazi hladan vazduh, tehničar vam može reći kako možete rešiti ovaj problem.

Kompanija Selidbe Beograd SD, koja ima stručni tim i višegodišnje iskustvo, obezbediće vam sigurnost pri preseljenju, te ćete tako izbeći sve potencijalne greške.

2 Comments

Write a Comment