Selidbe u inostranstvo

Najčešće greške prilikom selidbe u inostranstvo – Selidbe SD

Selidbe u inostranstvo su veoma složen posao.

Promena životnog prostora usled selidbe u inostranstvo nije ni malo lako. Treba se navići na novi standard, kulturu, okruženje… Ovo je problem za celu porodicu, počevši od dece, kućnih ljubimaca, pa do starijih članova.

S obzirom da međunarodne selidbe podrazumevaju veliko premeštanje, one su uglavnom praćene glavoboljama i stresom, koji su povezani sa greškama.

Kompanija Selidbe SD vam skreće pažnju koje su to najčešće greške prilikom selidbe u inostranstvo i kako ih možete izbeći.

Greška br. 1: smatrate da vam ne treba detaljni plan selidbe u inostranstvo

Selidbe u inostranstvo zahtevaju ozbiljan pristup, odnosno planiranje do najsitnijih detalja. Kako je za sve potrebno vreme, najbolje je da sa pripremama za selidbu krenete više nedelja, pa čak i nekoliko meseci unapred. Tako ćete biti sigurni da će sve proteći u najboljem redu, bez nepotrebnog stresa.

Selidbe u inostranstvo

Nemojte da zaboravite da planiranje internacionalne selidbe ne obuhvata samo pronalaženje adekvatne kompanije i pakovanje, već i procenu vrednih stvari, njihovo osiguranje, upoznavanje sa procedurama koje važe u zemlji u koju se selite isl.

Za efikasan pristup najbolje je da zabeležite sve ideje koje vam padnu na pamet kako ne biste nešto u žurbi zaboravili.

Greška br. 2: mislite da možete sve da spakujete u jednom danu

Ljudi često smatraju da pakovanje može da se obavi u jednom danu. Zbog toga ovaj posao ostavljaju za poslednji momenat, pred samu selidbu. Sa kratkim rokom dešavaju se sitni, nepredvidivi problemi koji vas dovode u nezavidan položaj i stvaraju nervozu. Sa njim se i nove greške gomilaju.

Imajte u vidu i da pakovanje stvari za selidbe u inostranstvo mora biti pravilno urađeno. Svaki predmet treba da je zaštićen i smešten u adekvatnu kutiju. Takođe, treba voditi računa i kojim redom se kutije i nameštaj utovaraju u kamion za transport.

Greška br. 3: angažovanje neproverene kompanije za selidbe u inostranstvo

Uspeh selidbe u inostranstvo zavisi, pre svega, od kompanije koju unajmite. Zato, prikupite što više informacija o profesionalcima iz ove oblasti. Potražite preporuke od prijatelja, kolega i rođaka, a zatim proverite reference i na internetu.

Selidbe u inostranstvo

Kada ste napravili izbor obavezno se, pre potpisivanja ugovora, raspitajte da li kompanija za selidbe ima odgovarajuću licencu. Jer ćete tako biti potpuno sigurni ne samo da su pouzdani, već i da znaju inostrane propise.

Greška br. 4: niste osigurali imovinu pre selidbe u inostranstvo

Ma koliko stručni tim za selidbe bio spretan, nezgode se dešavaju. Ko će to da plati?

Prilikom sklapanja ugovora pogledajte kakvo osiguranje nudi kompanija za selidbe. Stručnjaci preporučuju da pre selidbe antikviteta dodatno ih osigurate kako biste bili sigurni da će vam njihova vrednost usled eventualnog oštećenja biti u potpunosti isplaćena.

Kompanija Selidbe SD poseduje stručni tim i dugogodišnje iskustvo za selidbe u inostranstvo, te njenim angažovanjem možete izbeći sve greške!

1 Comment

Write a Comment