Najčešće zaboravimo ovo prilikom selidbe

Najčešće zaboravimo ovo prilikom selidbe

Šta najčešće zaboravimo ovo prilikom selidbe? Koliko god da mislite da ste sve spakovali, sve zapisali, sve uključili, postoje neke sitnice koje zaboravimo prilikom selidbe. Nešto je do žurbe, nešto je do prioriteta ali smo upravo iz tih razloga sastavili spisak stvari koje se često zaborave kako vam selidba ne bi donela neprijatna iznenađenja.

Top 5 stvari koje zaboravljamo prilikom selidbe

1. Otopite frižider!

Ukoliko imate satriji fižider ili zamrzivač ptrudili ste se da u danima do selidbe sve ispraznite, potrošite, podelite. Ali često do poslednjeg dana nise razledili vaš uređaj. U momenu pakovanja se toga setite i od tad su sve vaše stvari ugrožene jer će frižider početi da otapa led mnogo pre transporta stvari. Savet je da nakon što iznesete sve ih njega frižider detaljno očistite od leda i osušite. Suvi aparati su spremni za transport!

2. Sve što ste pozajmili, skladištili ili privremeno odneli

Našim klijentima se često dešavalo da zaborave svoju imovinu koja fizički nije u njihovom domu, pa prividno deluje kao da ste spakovali sve. To je često nešto što se pozamjili, nešto što ste skladištili kod rođaka ili prijatelja ili pak stvari koje su ostale na hemijskom čišćenju. Razmislite dobro da li sve što posedujete je vama pri ruci u trenutnom domu i da li će nešto onoga što nije tu biti neophodno na sledećoj lokaciji.

3. Biljke

Ukoliko sa vašom agencijom za selidbe ugovarate sve što posedujete, prilaze, lokacije, datume, nemojte zaboraviti da selite i biljke. Ovo spada u delikatne delove selidbe jer neke agencije čak i ne prenose biljke. Razgovarajte sa predstavnicima agencije o tome koje biljke kojih veličina se prenose.

4. Ključevi i punjači

Verovali ili ne, često se zaborave ključevi i punjači za telefon! Sitnicekoje su jako bitni elementi u selidbi! Ovi detalji se često gube, stalno ih u selidbi pomerate sa stola na policu, iz torbe u torbu i na kraju prilikom odlaska i dolaska ne znate gde su. Odredite mesto za stare i nove ključeve i uvek ih ostavite tu. Ukoliko ne znate gde su vam punjači, najčešće su u utičnicama. Jako je bitno da vam na dan selidbe telefon bude sa punom baterijom kako biste sa svojom agencijom i bližnjima bili u kontaktu.

5. Pošta i bitna dokumenta

Često zatureni ili na polici se nalaze papiri poput pošte i bitnih ličnih dokumenata. Da li su u pitanju reklame ili neki računi i ugovori, papiri se prilikom selidbe često i zature. Držite sve bitne papire koji će vam koristiti u jednoj fascikli i tako ništa neće nestati.