Selidba i sneg

Selidba i sneg

Selidba i sneg. Selidbu ste zakazali ili znate okvirno kad se selite a već vas brinu očekivani vremenski uslovi. Kiša i sneg zaista mogu dosta da utiču na proces selidbe Beograd. Pametno je da se spremite i barem znate šta možete da očekujete. Kako biste što lukavije izbegli probleme u selidbi izazvane vremenskim promenama.

Šta sve može krenuti po zlu?

Prvi sneg je često znak kolapsa na putevima i u najvećim gradovima. Ukoliko niste uplanirali detalje, osnovni problem koji se javlja je kašnjenje. Za ovo kašnjenje uglavnom niste krivi vi sami, kao ni tim koji vas seli, već opšte stanje na putevima. Sporije kretanje na kolovozu uz dodatnu oprezost se savetuje svim učesnicima u saobraćaju, što se pogotovo odnosi na sva vozila koja prenose terete.

Pored čekanja i kašnjena sam proces utovara i istovara vaših stvari je kompleksniji. Ovo se dešava jer tim koji je angažovan za prenos vaših stvari je dužan da o njima vodi računa i da za te stvari garantuje. Potrebno je izbeći kvašenje nameštaja, eventualna oštećenja i slično.

Sama temperatura dosta utiče na teret koji se prenosi, tako da se saveti za selidbe u leto na visokim temperaturama, i u zimu na niskim, dosta razlikuju.

TOP 5 saveta za zimsku i snežnu selidbu

selidbe i sneg
selidba i sneg
  • Zaštitite svoje podove. Jedini način da vaša kuća ili stan ostanu čisti i da su vaši tepisi i podovi zaštićeni  jeste da iste pokrijete. Uzmite nekoliko jeftinih plastičnih cerada ili prostirki i zaštitite glavne prolaze za unošenje stvari.
  • Isključite grejanje – ako imate ljude koji ulaze i izlaze po ceo dan, vaša peć će pokušavati da zagreje kuću a govorimo o bačenoj toploti i finansijskom izdaatku.
  • Očistite trotoare, prilaze i ulicu – ne postaji opasnija situacija od nošenja teškog tereta niz ledeni trotoar. Obavezno posolite, lopatom očistite sve veće staze za koje mislite da će tim za selidbe koristiti kako bi mogli bezbedno da rade sa vašim stvarima.
  • Proverite da li sve radi na novoj lokaciji. Jedna od najgornih okolnosti je ta da nema struje i svetlosti tokom selidbe. Uverite se da su svi aparati u vašem novom domu uključeni i da zaista rade pre nego što počnete da prenosite.
  • Sačuvajte svoju elektroniku – elektronski uređaji zaista ne vole hladno vreme. Spakujte svu elektroniku u jednu ili dve kutije i uverite se da ona putuje u vašem automobilu, gde će temperatura biti viša i samim tim stabilnija.

Write a Comment