selidbe Beograd

Po čemu se razlikuju selidba kancelarije i selidba stana?

Po čemu se razlikuju selidba kancelarije i selidba stana?

Po čemu se razlikuju selidba kancelarije i selidba stana? Svaka selidba je priča za sebe ali jedno imaju zajedničko. Plan selidbe se pravi na osnovu stvari koje prenosite, te su selidba kancelarije i selidba stana prilično različite. Logistički podrazumevaju drugačiji proces, te savetujemo angažovanje agencije za selidbe, koja će vam najbolje izaći u susret svojim timom i iskustvom.

Prvi koraci u procesu selidbe

Ukoliko menjate vaš stambeni prostor, proces vam je daleko poznatiji. Najpre pronalazite novi stan ili kuću i znate tačno koja stvar gde ide u procesu formiranja novog doma. Celine za pakovanje su prilično jasne. Sve se uglavnom deli na osnovu prostora kojem pripada, te su kutije za pakovanje obeležene naslovima „kuhinja, dnevna soba, ostava, posteljina, posuđe“ i slično. Po potrebi vam agencija koju angažujete nudi i uslugu demontaže i montaže gabaritnog nameštaja kako bi on lakše stao u prevozno sredstvo i kako bi prenos bio lakši. Prevoz se olakša ukoliko se sve prenosi rastavljeno, što zbog težine nameštaja, kao i zbog prolaza, vrata, lifta, stepeništa itd. Skladišta su takođe povoljna opcija, jer vi najbolje znate šta vam je sezonsko i može da sačeka neki bolji trenutak da se prenese.

Za selidbu poslovnog prostora je potrebno veće angažovanje. Svako kašnjenje rezultuje lošim poslovnim periodima jer je neoperativan dan na poslu direktno izgubljen novac. Prednost angažovanja profesionalaca se ovde ogleda u tome što se poštuje svaki dogovor. Pomoć je takva da je jasno definisana satnica i datum preseljanja mora biti ispoštovan.

Delikatne stvari koje se prenose sa posebnom zaštitom. Ukoliko govorimo o vašem domu, vi unapred znate koje su to stvari od visoke vrednosti, dokumenta nosite sa sobom a lomljivi komadi su posebno obeleženi. Kod poslovanja je ovo malo drugačije.

Svakako je jasno da kompleksnost selidbe varira u zavisnosti od toga da li selite kancelariju, fabrfiku, pogon, ordinaciju, salon ili nešto drugo.

Faktori za razmatranje u preseljenju poslovnog prostora

Najpre je pametno da znate u kojem periodu imate najmanje posla. Preporučujemo da za selidbu odaberete baš onaj momenat kad očekivano nećete biti prezauzeti, jer selidba ovog tipa se možda ne može obaviti u danu. Ukoliko selite zaista teške komade poput sefa, velikih mašina i slično, neophodno je unapred razmotriti bukiranje mašina poput viljuškara, dizalice itd. Ovakav posao iziskuje i angažovanje većeg tima i koordinaciju više ljudi.

Imaje u vidu da firme imaju daleko više opreme koja spada u osetljive komade. Svaki računar, svaka mašina kao i vaša poslovna dokumentacija, zahtevaju rukovanje sa posebnom pažnjom. Tu spadaju i kopir aparati, arhiva, serveri i slično.

Šta vam je činiti?

Unapred bukirajte dobru agenciju za selidbe. Dobra stvar je to što agencije rade 24/7/365, te su vam dostupne i vikendima i praznicima. Na vama je samo da unapred obezbedite vaš datum!

Write a Comment