Nakon selidbe morate se raspakovati

Nakon selidbe morate se raspakovati

Nakon selidbe morate se raspakovati. Kada stignete u svoj novi dom ili konačno preselite poslovni prostor, samo želite da se osećate „kao kod kuće“. Ovo je razumljivo, ali okruženi kutijama, sigurno se osećate preplavljeno. Ako pričamo o selidbi, raspakivanje je podjednako bitno kao i pakovanje. Odakle da krenete?

Pakovali ste se uz naše savete i sve je obeleženo!

Već smo bezbroj puta rekli da jasno označavanje kutija pomaže da budete sigurni da one stižu na pravo mesto u vašem novom domu. Ako raspakujete prave kutije na pravom mestu, ceo proces će vam biti mnogo jednostavniji. Kutija u kojoj se nalazi sadržaj namenjen kuhinji je već u kuhinji, vaše je da je otvorite i stvari postavite na svoje mesto.

Bazično čišćenje je prvi korak

Pre nego što raspakujete kutije, odvojite malo vremena da očistite svoj novi prostor. Uzmite osnovne stvari za čišćenje: metlu, univerzalno sredstvo za čišćenje, krpe i ubruse. Brzo očistite podove i površine u svakoj prostoriji pre nego što započnete projekat raspakivanja. Od suštinske je važnosti da svoje stvari spuštate na čiste površine, pogotovo ukoliko govorimo o vešu, peškirima, posteljini ili sudovima.

Kutija za osnovne stvari

Nadamo se da ste sledili jedan od naših saveta i spakovali kutiju svojih najvažnijih stvari. To uključuje posteljinu, jastuke, peškire, toaletne potrepštine, ličnu hemiju, pidžame i promenu odeće i donjeg veša. U ovoj kutiji su često i osnovna dokumentacija, neka šerpa, tiganj i džezva. Barem sve ono što ćete koristiti prvo veče ili već prvo jutro u novom prostoru.

Ako prvo raspakujete svoje osnovne stvari, to znači da ste spremni za tuširanje i dobar san kada dođe vreme.

Redosled raspakivanja soba

Uglavnom preporučujemo da počnete od spavaćih soba svoj proces raspakivanja. Počnite s nameštanjem kreveta i pređite u druge delove sobe. Napunite svoje fioke i ormar tako da možete lako da nastavite sa svakodnevnim životom (kao što je oblačenje za izlazak) bez otvaranja kutija.

U spavaćoj sobi su uglavnom skladišteni peškiri, posteljina i garderoba kao i sav rezervni tekstil, te je ovo dosta kabastog tereta koji će se „skloniti s puta“.

Ukoliko imate decu,paralelno im dajte priliku da ovo urade u svojim sobama, gde uz vaš nadzor sebi smanjite posao a njima date priliku da aktivno učestvuju u opremanju svog prostora.

Za sve one koji imaju ljubimce, njihove stvari će biti verovatno prve na listi kako biste izbegli stres novog prostora.

Zatim pređite na kuhinju, dnevnu sobu i dodatne prostore, ako ih imate.

Akcenat je na kuhinji. Ako imate vremena, dobro je da prvo napunite kuhinjske elemente. Ako nemate vremena da u potpunosti završite kuhinju, raspakujte samo ono što vam je potrebno, uključujući šerpe, tiganje, escajg, tanjire i čaše. Priključite glavne uređaje i uključite sve male uređaje koji će vam olakšati život — kao što je džezva za kafu. Možete se vratiti da se koncentrišete na potpuno organizovanje kuhinje nakon što se ostatak kuće raspakuje.

Čestitamo na uloženom trudu i uspehu!

Upamtite, pokušajte da odvojite malo vremena da uživate u svom novom prostoru nakon što završite glavno raspakivanje. Možda je vreme da pozovete bliske prijatelje ili porodicu bez opterećenja što vaš novi prostor nije uređen u potpunosti. U narednim nedeljama odvojite nekoliko sati svakog dana ili vikendom da biste bili sigurni da ćete postepeno završiti posao i tako bez stresa počnite novo poglavlje života.

Write a Comment