Internacionalne selidbe

Međunarodna selidba i plan zadataka

Međunarodna selidba i plan zadataka

Međunarodna selidba i plan zadataka. Od pakovanja svih vaših stvari i koordinacije onih koji vam pomažu tokom dana selidbe do iznošenja stvari na novoj lokaciji, postoji mnogo neophodnih koraka. Napravili smo vam kratak plan zadataka za vašu međunarodnu selidbu.

Osmislite ceo proces spiskom zadataka

Spisak zadataka selidbe može vam pomoći da dovršite svaki zadatak koji vam je potreban za predstojeći period i vašu selidbu. Ovakve liste zadataka možete i besplatno pronaći online. Ono što možemo napomenuti jeste da se spisak zadataka razlikuje u zavisnosti od toga da li se selite poslovno, da li selite ceo vaš dom, da li imate decu ili ljubimce.

Najpre unajmite agenciju za selidbe. Ova pomoć će vam biti od neizmernog značaja jer je spisak obaveza ogroman. Delegirajte sve što možete ljudima koji profesionalno rešavaju selidbe.

Organizacija zadataka

Eliminisanje viška stvari

Pre selidbe imajte u vidu da je eliminisanje viška stvari veliki posao ali sa ogromnim značajem. Pažljivo sortirajte sve svoje stvari i prodajte, poklonite ili donirajte sve što ne koristite. Ono što niste koristili godinama, sigurno nećete koristiti i na novoj lokaciji. Možda će drugima više značiti.

Uključite sve ljude

Kada počnete da pakujete dom, pokušajte da uključite celu porodicu. Što se više ljudi uključi to će svima biti lakše. Nemojte zanemariti pomoć koju mogu i vaša deca da pruže. Deca školskog uzrasta treba da budu u mogućnosti da pomognu u pakovanju sopstvenih soba. U pakovanju vam naravno mogu pomoći porodica i prijatelji, ali znajte da proces pakovanja takođe spada u usluge koje pružaju agencije za selidbe.

Nabavite adekvatan materijal za pakovanje

Savetujemo da se najpre informišete o tome kako se koje stvari pakuju. Adekvatne kutije za pakovanje, plastični kontejneri, folije sa mehurićima i slično mogu značiti baš tu razliku da li će sve vaše stvari stići na novu lokaciju neoštećene i u komadu. Pitajte vašu agenciju za selidbe da vam pomoge oko materijala.

Sve kutije i kontejnere dobro i jasno obeležite kako bi proces raspakivanja bio podjednako organizovan.

Angažujte agenciju za selidbe koja pruža garanciju

Da li ste znali da ukoliko angažujete prave profesionalce, imate garanciju u slučaju nekog oštećenja? Agencije za selidbe su tu da vam olakšaju kompletan proces selidbe pa iskoristite sve prednosti. Pored

garancije možete koristiti tim profesionalaca za fizičke zadatke, kombi prevoz, kamionski prevoz i skladišta.

Dokumentacija

Dodatni savet je da odvojite vreme za administativne poslove. Uredite vaše ugovore o vlasništvu, o instalacijama, internetu. Obratite pažnju na vaša lična dokumenta, adresu, odabranog lekara i slično. Budite spremni.

Osnovne stvari su uvek uz vas a one vredne nisu u kutijama

1. Ne pakujte dragocenosti kao što su nakit i porodično nasleđe sa ostatkom svojih stvari. Obavezno spakujte sve dragocenosti u posebnu i bezbednu torbu. Ova torba može putovati s vama. Isto važi i za važne papire i dokumenta poput izvoda iz matične knjige rođenih ili venčanih dozvola. Kada se selite međunarodno, sve ovo treba da nosite sa sobom kako biste bili sigurni da su papiri bezbedni. U zavisnosti od nove lokacije, možda vam zatreba nova vozačka dozvola nakon preseljenja. Informišite se preko lokalne samouprave i ponesite svu potrebnu papirologiju.

2. Važno je da spakujete torbu i/ili kofer sa osnovnim potrepštinama kako biste ih držali sa sobom tokom selidbe. Osnove bi trebalo da uključuju sve što će vam trebati u danima koji prethode selidbi do nekoliko dana nakon toga. Osnovna sredstva lične higijene, lekovi, nešto garderobe, toaletni papir, nešto hrane.

3. Potrudite se da prvo spakujete stvari koje nisu neophodne ili stvari koje vam neće trebati u nedeljama koje prethode selidbi (npr. sezonska odeća i knjige). Spakujte osnovne stvari na kraju.

Logistika putovanja

Na kraju moramo napomenuti da međunarodne selidbe podrazumevaju dobro poznavanje puta kako ne biste gubili vreme i novac. Ukoliko niste vični u vožnji na veće razdaljine, logistika putovanja je takođe nešto što za vas obavlja agencija za selidbe.

Želimo vam srećno preseljenje i srećan put!

Write a Comment