Kako preseliti osetljivu tehniku?

Kako preseliti osetljivu tehniku?

Kako preseliti osetljivu tehniku? Kada selite kućnu elektroniku, bilo da govorimo o frižideru ili televizoru koji deluje prilično krhko. Da biste sprečili bilo kakvo oštećenje potrebno je da obratite pažnju na način kako se oni pakuju i šta bi trebalo da uradite pre pakovnja. Ako preduzmete ove korake pre preseljenja, vaše stvari bi trebalo da stignu netaknute.

Za sve uređaje sa mnogo kablova

Dobar savet za sve uređaje čije kablove ste već jednom teško povezali je da stavite male komade trake odgovarajuće boje na njihovim krajevima i na odgovarajuće ulaze i izlaze komponenti. Tako možete lako obeležiti koji kabl kuda ide i da nakon što preselite uređaj, povežete ga bez mnogo muke. Svako obeležavanje će vam sigurno koristiti.

Dobra ideja je da ukoliko govorimo o audio ili video uređajima pre pakovanja proverite da li ste izvukli svaki CD ili DVD. Ovo se odnosi i na USB uređaje. Imajte u vidu da sve što ne izvučete iz uređaja se lako može ogrebati i oštetiti uređaj u prenosu.

Prebacite sve u originalnoj ambalaži

Ukoliko ste nakon nabavke uređaja zadržali originalne kutije, to će vam se višestruko isplatiti. Najbezbedniji način da preselite uređaje je upravo originalna ambalaža koja uglavnom sadrži i stiropor koji će učiniti da se vaša tehnika u prevozu zapravo ne pomera unutar sopstvene kutije. To pomeranje je najčešći izvor javljanja oštećenja pri selidbi uređaja. Ukoliko ste sačuvali kutije ali nemate stiropor svakako je jako bitno da materijalima za pakovanje dobro popunite sve šupljine i sav slobodan prostor između uređaja i ivica kutije.

Sve komponente jednog uređaja se pakuju zajedno

Nemojte zaboraviti da daljinski, uputstvo za upotrebu i bilo koje elemente koji se odnose na konkretan uređaj upakujete zajedno sa glavnom jedinicom.

Televizor je najveći bauk

Smart TV sa ravnim ekranom može biti teško preseliti jer su oni u suštini dve tanke staklene ploče sa plazmom i gasom. Spadaju i u teške i u lomljive terete. LCD ekran je sa druge strane lakši ali zaista delikatniji. Ukoliko sami pakujete televizor i nemate originalanu ambalažu. Obezbedite posebnu kutiju. Ona je od visoke važnosti da jedinica bude upakovana i isporučena u kutiji koja ispunjava specifikacije proizvođača. Plazma televizore uvek treba slati i čuvati u uspravnom položaju.

Na kraju dodajemo još jedan savet. Izbegavajte uključivanje elektronike na dan selidbe ako je moguće. Trebalo bi da sačekate 24 sata da dozvolite jedinicama. (TV, stereo ili nešto dalje) da se priviknu na sobnu temperaturu novog prostora.

Write a Comment