Doček Nove godine u Beogradu

Doček Nove godine u Beogradu

Doček Nove godine u Beogradu u punom sjaju otkriva čari ovog grada koji zrači posebnom energijom i čiji stanovnici znaju kako se slavi.

Nova 2024. lagano se približava i planovi za novogodišnje manifestacije i proslave su u punom jeku. I ovog puta, kao što smo već navikli, žiža događanja će biti doček Nove godine u Beogradu, srpskoj prestonici koja je poznata kao „grad koji nikad ne spava“.

Tradicionalno, Beograd je domaćin velikog broja raznolikih događaja koji se organizuju širom grada. Od koncerata na otvorenom, na Trgu i Sava promenadi, gde se okuplja po nekoliko desetina hiljada ljudi, preko boemskih kafana ili raskošnih dočeka u hotelima, event centrima i restoranima, do nezaboravnih žurki u klubovima ili na splavovima koji leže na obalama Save i Dunava. Nova godina Beograd nudi za svakoga po nešto i zato je savršeno mesto za doček za sve ukuse i sve generacije.

Najveća novogodišnja proslava biće, kao i svake godine, održana na otvorenom. Očekuju se koncerti popularnih domaćih izvođača, koji će za doček na Trgu i doček na Sava promenadi, publici pružiti muzički užitak dok čekaju odbrojavanje do ponoći. Eksplozija vatrometa će obeležiti početak nove godine, dok će zvuci muzike održavati pozitivnu prazničnu energiju do ranih jutarnjih časova.

Ako je suditi po proteklim godinama, vatrometi će, na nekoliko lokacija u gradu, biti zaista spektakularni i mogu stati uz rame sa onima koji se priređuju u najvećim svetskim metropolama.

Tako se, na primer, za doček Nove 2023. godine, u ponoć, sa 180 pozicija sa Kule Beograd vinuo vatromet koji je trajao čak osam minuta. Istovremeno su zasijala 20 spratova najviše zgrade Srbije. Ovaj spektakl koji je šarao noćno nebo nad Beogradom, pratili su „vatropadi“ sa Gazele i Starog savskog mosta.

Ali, ni to nije sve. Naime, celokupan ponoćni novogodišnji performans na nebu Beograda pratilo je još i: 48 led strobova, 30 lasera, 32 najmodernije laserske glave, 40 standardnih bimova i 16 bimova velike snage, najnovije generacije.

 

DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU – UGOSTIITELJSKI OBJEKTI

 

Za ljubitelje drugačijeg okruženja i novogodišnjih proslava u ugostiteljskim objektima, doček Nove godine u Brogradu podrazumeva bogatu ponudu kojoj je teško odoleti. Najteže je zapravo odabrati samo jedno mesto od tolikog broja kvalitetnih lokala u kojima se organizuju vrhunske zabave, uz odličnu ponudu hrane i pića i nastupe velikih muzičkih zvezda ili najpopularnijih bendova i pevača, koji odlično znaju kako da naprave sjajnu atmosferu.

Boemska Skadarlija i njene kafane i restorani, uz autentične specijalitete srpske kuhinje i najbolje tamburaške orkestre, pruža priliku da uživate u toploj i srdačnoj atmosferi posebnog šmeka, a i u specijalnim performansima muzičara i glumaca.

Beogradski restorani, event centri i hoteli imaju zaista uvek fantastičnu ponudu za najluđu noć. Ekskluzivni prostori, ukrašeni najlepšim novogodišnjim dekoracijama, raskošna trpeza, odabrana paleta pića, vrhunski muzički program, besprekorna usluga i nezaboravan provod je ono na šta, sa sigurnošću, možete računati.

Prestonički klubovi i splavovi, međutim, nude nešto sasvim drugačije. Ovo su mesta gde ritam noći postaje ritam života. Bićete svedoci jedinstvenog spoja urbane kulture, žestokog muzičkog ritma i spektakularnog provoda koji je postao poznat širom sveta. Najpopularniji izvođači i najbolji i DJ-evi će vas voditi kroz noć, dok se na horizontu nazire prvo svitanje nove godine.

Beograd je, svakako, grad koji se preobražava sa svakim godišnjim dobom, ali se posebno prepušta čarima i veselju kada se bliži Nova godina. Bez obzira na to kako odlučite da provedete ovu najvažniju noć u godini , sigurni smo da će vam Nova godina Beograd priuštiti nezaboravno iskustvo. Dođite i osetite vibraciju grada, upijajte atmosferu, dok se stari brojevi menjaju novim i obećavaju novu godinu ispunjenu radošću, uspehom i novim počecima.

Dakle, pripremite se za doček Nove godine u Beogradu, gradu u kome su ulice uvek žive, gde se muzika nikad ne zaustavlja, a noć se pretvara u dan. Očekuje vas avantura koju ćete pamtiti.

Srećna Nova godina!

Write a Comment