Agencija za selidbe – stres ili olakšanje?

Agencija za selidbe – stres ili olakšanje?

Agencija za selidbe – stres ili olakšanje? Pri pomisli na selidbu u zavisnosti od pređašnjeg iskustva, svi imamo neko mišljenje ili pak predrasudu. Selidba može biti period srećnih dešavanja, iščekivanja lepih momenata i novi početak, a ipak može biti i stresan posao ukoliko sve obavljate sami. Agencija za selidbe je tu da vam olakša posao.

Šta bi sve trebalo uraditi pre selidbe?

Glavni savet koji će vam udeliti svaki profesionalac je dobra priprema. Pakovanje je veliki korak koji je zapravo najveći deo posla. Ovo praktično znači da pakovanje možete da obavljate sami ili uz pomoć agencije za selidbe, ali ga je pametno uraditi smisleno. Pakovanje se vrši korišćenjem odgovarajućih kutija, folija, traka i pre svega vozila.

Bezbroj je saveta za pakovanje a mi vam generalno preporučujemo korišćenje agencije za selidbe tj. profesionalnog tima koji logistički ima spreman plan za vas.

Kako organizovati transport stvari?

Transport se obično obavlja kombi prevozom ili kamionskim prevozom u zavisnosti od samog tereta. Ne možete očekivati da će se kombi prevozom prevoziti teški tereti ili specialni tereti poput sefa, klavira, glomaznih komada nameštaja. Istovremeno, prići kamionom do svakog ulaza, prenositi taj teret liftom ili na visoke spratove je izazov sam po sebi. Šta vam je činiti? Angažovanjem agencije za selidbe, na raspolaganju vam je uvek besplatna procena selidbe uz koju dolazi pregršt saveta. Imajte na umu da je svaka selidbena agencije jako dobro pripremljena za sve nepredvidive situacije koje vas mogu zadesiti.

Mnoge agencije vam kao uslugu nude i odnošenje nepotrebnih stvari, te i to možete delegirati.

Uselili ste se u nov dom

Pored promene adrese kako bi vam dalja pošta stizala na novu adresu, verujemo da vam je bezbednost na vrhu liste prioriteta. Preporučujemo da prva stavka kojom se bavite bude zamena brave. Ovo se prvenstveno odnosi na ulazna vrata vašeg doma, ali nemojte zaboraviti ni zadnje ulaze, terase ili eventualne pomoćne prostorije poput šupe i garaže. Kvalitetno odabrana usluga bravara je isplativ korak ka vašoj bezbednosti. Dobra ideja je i da pronađete bravara koji radi hitne intervencije u toku 24h jer ovde gradite dugoročno poverenje. Sa dobrim bravarima imaćete izbor i kvalitetnih brava, sigurnosnih brava, nadzora i slično.

Kako odabrati pravu uslugu?

Kada su u pitanju selidbe, uvek preporučujemo da odaberete agenciju za selidbe koja ima sopstveni vozni park i sopstveni tim. Ovo znači da imate jako dobru šansu da selidbu obavite baš u momentu kada vama to odgovara. Agencije rade 24h dnevno, 7 dana u nedelji. Odaberite agenciju koja radi i praznicima kako biste za svoj termin imali baš onaj koji želite.

Još jedan a i jako bitan savet je da selidbu zakažete što ranije. Ovo će vam osigurati da mirne glave čekate taj datum. Imajte u vidu da se u toku letnjih meseci zbog vremenskih uslova dosta ljudu seli ili pak koristi usluge agencija za selidbe kako bi transportovali stvari. Mnogi koriste i skladišta koja su na raspolaganju.

U svakom slučaju, sve selidbene agencije u toku perioda lepog vremena imaju mnogo više posla pa samim tim i znatno manje slobodnih termina.

Šta ako vam je potrebno preseljenje u mirnije ili seosko područje?

Ovo nije problem! Profesionalci vrše i međunarodne i međugradske selidbe, pa samim tim i selidbu baš do vaše nove lokacije. Tim koji radi duži niz godina se susreo sa svakakvim preprekama i okolnostima. Ono što je vama bitno je da znate da ne postoji teren za koji profesionalci nisu opremljeni, dok će vaše stvari biti perfektno zapakovane i fiksirane u vozilu. Za sva ruralna prodručja imamo još jedan lep predlog.

Ukoliko se selite na teritoriju Srema, a na vašem novom zemljištu se nalazi mogućnost korišćenja bunara, možete po pristupačnoj ceni iskoristiti uslugu bušenja bunara. Mnogi se iz grada sele kako bi u seoskoj okolini pronašli svoj mir, gajili sopstvenu hranu i slično. Tehnička ili pijaća voda, bunar je vaše rešenje. U vašem novom okruženju, za sve one koji će se baviti poljoprivredom, industrijom, proizvodnjom i slično, hidraulične pumpe su sigurno novina. Ne brinite, postaće vam svakodnevnica i biće vam od velikog značaja. Servisirajte ih redovno i nećete imati problem.

Gradska selidba

Ipak, većina se seli u gradsku sredinu, uglavnom iz potrebe za poslom ili obrazovanjem. Grad, pogotovo veliki grad, je prilika za sve nas da se ostvarimo profesionalno. Ovo je lepa vest za sve koji vole da u jednom mestu mogu da pronađu apsolutno sve što požele. Urbana sredina nekima jednostavno prija. Često život u gradu podrazumeva stan i prostor znatno manji nego onaj na koji ste navikli. U ove svrhe preporučujemo korišćenje skladišta kako bi sve stvari koje ne mogu da stanu u vaš životni prostor jednostavno bile na suvom i bezbednom mestu, sa nadzorom.

Grad je idealno mesto da počnete svoj biznis. Jedan od glavnih saveta koji vam možemo dati je da ga odlasite na najbolji mogući način – napravite sopstveni web sajt! Izrada web sajta je korak koji preduzimaju svi ozbiljni igrači, jer je internet prezentacija danas glavna reklama. Ukoliko vas nema na internetu da li uošte i postojite? Dobra vest je da pored izrade web sajtova, agencije koje nude ove usluge vam mogu dati pregršt ideja koje vama verovatno ne bi pale na pamet.

Da li znate šta je sve neophodno da vaš sajt bude lepo rangiran na pretraživačima? Javite se nekoj od ovih agencija i izrada sajta vam garantue daleko veći promet! Često će vas uputiti i na dodatno oglašavanje, bilo preko internet reklama, drušvenih mreža ili pak magazina koji mogu lako oglasiti usluge koje ste rešili da ponudite. Iskoristite sve mogućnosti i neka uz selidbu novi početak bude punom snagom!

Kako se izboriti sa stresom selidbe?

Razumemo da i uz svu pruženu pomoć, selidba može ostaviti posledice koje većina oseća i mesecima nakon što je preseljenje završeno. Sve ste pereneli i po potrebi skadištili. Rešili ste se viška stvari, počeli nov posao, osećate se sigurno, ali fali vam energija. Ovakve posledice se najpre primete u partnerskim odnosima što je sasvim očekivano. Nemojte misliti da kroz ovaj period ne prođu i sveži, mladi, kao i stariji parovi. Opao vam je libido, imate ošećaj da ste veliki deo energije potrošili ne sve procese koje ste zajedničkim snagama proživeli i potrebno vam je nešto da rasplamsa vatru između vas i vašeg partnera. Prirodni prepati mogu biti rešenje. Na bazi ginsenga, čokolada, kafa ili piće koje možete poručiti online mogu biti pravo rešenje. Zamislite vaš novi dom, novi telefon, auto, posao i ljubav koja nikad nije bila jača! Proizvodi koji deluju i do 48h, sa dejstvom afrodizijaka je baš ono što vam je potrebno!

Novi početak i nove ideje

Selidba ne mora da bude stresna! Naprotiv, mnogima je ovo prilika za lep i nov početak. Sad kad ste se preselili u svoj novi dom, bilo da je u pitanju novi stan, kuća, seosko domaćinstvo ili nešto treće, vreme je da upotpunite svoj doživljaj novim detaljima ili pak budžetom.

Savršena ideja za ovo je otkup uređaja. Ukoliko vam nije potreban više taj telefon koji neko vreme ne koristite, možete se obratiti otkupu telefona Beograd i za kratko vreme svoj telefon zameniti za keš. Pre nego se iselite iz Beograda, ova usluga je još povoljnija jer možete iskoristiti dolazak za adresu. Vaš telefon koji dugo ne koristite, možete pretočiti u novac i nabaviti nešto novo za vaš prostor. A dobra vest je da ovo ne važi samo za telefone.

Otkup laptopova, smart televizora, električnih trotineta i slično, takođe može biti lepa ideja. Prilika da povratite novac i nabavite nešto interesantno za vaš nov životni prostor!

U otkup se često prodaju i automobili. Otkup automobila može biti idealno rešenje ukoliko selidbu morate obaviti brzo. Nema potrebe da na oglašavanje vašeg automobila izgubite mesece. To naravno podrazumeva da budete na lokaciji i na raspolaganju svakom potencijalnom kupcu. Bilo da imate automobil viška, kombi viška ili pak pick-up vozilo, možete vozilo dati u otkup. Prodaju se i havarisani automobili te je to stavka manje koju ćete seliti, a čak možete i zaraditi, ukoliko imate otpadni materijal možete pozvati reciklažni centar za otkup sekundarnih sirovina.

Na dan selidbe

Pre svega budite dostupni. Budite spremi da vas agencija za selidbe konktaktira u svakom momentu, te obratite pažnju da vaš telefon bude napunjen i u ispravnom stanju. Komunikacija je ključ.

Nakon prvog poziva, selidba već poprima svoje obrise i na dogovorenu lokaciju dolazi tim profesionalaca koji će vas po ugovorenom planu pakovati ili pak samo prenositi stvari. Vaše je da udobno putujete do sledeće lokacije i gradite svoj novi dom.

Write a Comment