Selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari su zahtevan i iscrpljujući posao, posebno ako je u pitanju pakovanje stvari koje su osetljive i imaju veliku vrednost. Tada je potrebna dodatna opreznost, kako bi se osigurao što bezbedniji prevoz do željene lokacije.

SD selidbe i prevoz će vas u ovom blogu upoznati sa osnonim pravilima, kako da spakujete lomljive stvari za preseljenje, a ukoliko je u pitanju selidba antikviteta kako da ih na što bolji način obezbedite i sprečite njihovo oštećenje.

Osnovna pravila za selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari

Pripremite se unapred! Za pakovanje dragocenog kristala, porcelana i ostalih vrednosti potrebno je da odvojite malo više vremena. Ovo je delikatan posao i ne treba žuriti. Ukoliko sami nemate strpljenja najbolje je posao prepustite profesionalcima. Svaka firma za selidbe ima obučene ljude i specijalne materijale i pucketave folije koje će zaštiti stvari od oštećenje i lomljenja.

Drugo pravilo je da morate obezbediti posebne kutijje, papire i pucketave folije za oblaganje, makaze i lepljivu traku. Bez ove opreme ne smete nikako krenuti sa pakovanjem lomljivih stvari.

Selidbe lomljivih stvari iz kuhinje

Pakovanje kuhinjskog posuđa je jedno od najtežih stvari kada je preseljenje u pitanju. Transport stvari do manje udaljenih lokacija ne predstavlja problem .  Međutim, kada su u pitanju internacionalne selidbe, neophodno ih je dobro zaštititi.

Selidbe lomljivih stvari

Tanjire je najbolja pakovati vertikalno u manjim kutijama sa postavljenim papirima na dnu i vrhu. Svaki tanjir neophodno je uviti u pucketavu foliju i oblepiti samolepljivom trakom.

SD selidbe poseduju posebne kutije koje su namenjene za pakovanje lomljvih i osetljivih stvari, kako bi se osigurao što bezbedniji transport.

Čaše se moraju pakovati svaka ponaosob u posebne papire i između njih se potrebno staviti dodatni zgužvani meki papir, kako bi se sprečilo lomljenje. Najteže čaše postavite na dno, dok lakše idu ka vrhu kutije.

Pakovanje vrednih i antikvitetnih stvari

Najteži deo posla kada su u pitanje selidbe lomljivih stvari , jeste svakako pakovanje antikvitetnih predmeta koje imaju veliku vrednost.

Lampe se pakuju tako se postolje odvoji od abažura i oba dela se uviju u pucketave folije. Potrebno ih je smestiti u ne mnogo velike kutije koje su napunjene mekim papirom.

Slike koje imaju veliku vrednost se pakuju tako što se lomljivi deo poput rama oblepi i zaštiti. Pakuju se u kutije u koje se između svake slike stavlja dodatni sloj zaštite. Velike slike, preko tri metra, pakuju se u ćebad ili posebnu plastiku i sele se odvojeno od ostalih. Isti princip važi i za ostale antikvitetne predmete koji su kabasti i imaju isturene ivice.

Mnogi ljudi za selidbe ovako delikatnih predmeta koriste papirne ubruse. Ovo nikako nije preporučljivo!

Selidbe Beograd SD savetuju da kada su u pitanju vaše dragocenosti koje imaju materijalnu ili sentimentalnu vrednost, posao prepustite profesionalcima.

Selidbe lomljivih stvari

Mi posedujemo specijalizovane kutije i svu dodatnu opremu kako bi se vaše pokretnosti što bezbednije transportovale u novi dom.

Pozovite nas ili posetite naš sajt www.selidbeiprevozsd.rs, mi smo vam uvek na raspolaganju.

 

 

 

 

 

 

 

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *