Internacionalne selidbe

Internacionalne selidbe – kako izabrati pravu kompaniju

Internacionalne selidbe su složeni posao.

Preseljenje u inostranstvo nije isto kao kada se odlučite da se preselite u drugi stan u istom gradu. Internacionalne selidbe su jedno od najvećih iskustava sa kojim se suočavate u životu, jer se pred vama otvara sasvim novi svet. Nova kultura, drugačije društvene norme i vrednosti, kojima se morate prilagoditi.

Da bi stvari bile još teže, praktični aspekt međunarodne selidbe koji se odnosi na potrebnu dokumentaciju i drugu papirologiju. Pronalaženje odgovarajuće kompanije za selidbu je mnogo komplikovanije, dugotrajnije i problematičnije u poređenju sa selidbom u okviru države.

Da li za internacionalne selidbe zaista treba angažovati profesionalce?

Internacionalne selidbe

Osim ako ne živite minimalistički stilom ili iznajmljujete većinu stvari, šanse za uspeh internacionalne selidbe u sopstvenoj režiji su veoma male.

Nemojte da potcenjujete obim posla koji treba da se obavi. Pakovanje stvari je samo jedan deO.  Spuštanje kutija i nameštaja niz spratove i njihov utovar je sasvim posebni zadatak koji može biti izuzetno iscrpljujuć.

Dakle, kada se suočite sa internacionalnim preseljenjem, vaša najbolja opcija jeste da pojednostavite proces tako što ćete angažovati iskusne profesionalce koji će se pobrinuti za sve zadatke. Od efikasnog pakovanja i transporta, preko osiguranja do poštovanja uspostavljenih međunarodnih procedura i propisa.

Na taj način vama će ostati dovoljno vremene da se, bez stresa, usredsredite na sebe i svoju porodicu i pripremite na radikalne promene u životu.

Kako pronaći dobru kompaniju za internacionalne selidbe?

Internacionalne selidbe

Pronalaženje adekvatne kompanije za internacionalne selidbe je glavni preduslov za uspešno preseljenje. Da biste bili sigurni da ćete izabrati najbolju počnite na vreme potragu. Tako ćete imati dovoljno vremena da izaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama i željama.

Veliki broj firmi za selidbe dodatno otežavaju izbor, pa je potrebno obratiti pažnju na mnoge detalje. Preporuke koje dobijete od prijatelja, kolega i članova porodice uporedite sa online komentarima korisnika koje možete naći na raznim forumima, blogovima i sajtovima iz ove oblasti.

Takođe, obratite pažnju koliko dugo firma za selidbe postoji i koliko, zaista, ima iskustva sa internacionalnim preseljenjem.

Da bi se obezbedio nesmetan transport stvari, kompanija mora da bude upoznata sa međunarodnim zakonima o teretnom prometu. Isto tako i sa specifičnim pravilima i propisima vezanim za selidbe u datoj zemlji.

Prilikom upoređivanja svih ponuda nikako nemojte gledati krajnju cenu, iako mnogim ljudima ona igra značajnu ulogu, već proverite koje su sve usluge uključene u ugovor, koji je vremenski okvir predviđen za selidbu, kao i da li nude skladištenje stvari u slučaju da nećete sav nameštaj odmah uneti u novi dom.

Kompanija za internacionalne selidbe mora da ima sertifikat!

Internacionalne selidbe

Tek kada razmotrite sve navedene kriterijume možete da izaberete najbolju opciju.

Ipak, pre zaključenja ugovora obavezno se raspitajte da li je izabrana kompanija akreditovana za vršenje internacionalnog preseljenja. Jer, ćete jedino sa kompanijom koja poseduje licencu biti sigurni u efikasnost i tačnost posla, kao i u bezbednost svoje imovine.

Selidbe SD Beograd sa svojim stručnim timom i dugogodišnjim iskustvom pobrinuće se da vaše stvari za selidbu bezbedno stignu na željenu destinaciju.

Write a Comment