Selidba stvari

Selidba stvari se uglavnom odvija u nekoliko meseci. Iskustva se umnogome razlikuju, ali veliki deo posla je isti.

Selidbe i prevoz SD u ovom blogu će pokušati da vam daju neke osnovne smernice. Selidba stvari podrazumeva sledeće korake :

  1. Priprema
  2. Pakovanje
  3. Označavanje i upravljanje vašim inventarom, odnosno imovinom
  4. Useljavanje

Selidba stvari – Priprema

Kao i kod većine stvari u životu, i selidba stvari se bolje i efikasnije odvija kada imate jasan plan. Plan selidbe mora da sadrži velike zadatke koji moraju biti završeni, kao i one manje, koji su deo tih velikih zadataka.

Selidbe stvari

 

Selidba stvari – Pakovanje i organizovanje

Većinu svog vremena prilikom seljenja ćete pakovati i raspakivati. Zato je veoma bitno da ovaj deo posla dobro isplanirate i organizujete, kako biste skratili vremene potrebno za obavljanje ovog posla.

Prva stavka koju treba da uradite jeste da pripremite materijal za pakovanje. To uključuje: čvrste kutije, traku, novine za omotavanje krhkih predmeta i markeri za označavanje kutija. Često kutije možete pronaći u lokalnim prodavnicama namirnica i alkoholnih pića. Odvojite vremena da pojačate kutije sa trakom na spojevima kako biste bili sigurni da su dovoljno jake da zadrže težinu vaših ličnih stvari.

 

Zatim bi trebalo da odredite odredite redosled pakovanja. Razmislite šta se prvo pakuje, tj. koje stvari su vam najmanje potrebne. Tu će spadati vansezonska odeća, sportska odeća, dodaatni nameštaj, bebi opremu koja trenutno nije u upotrebi.

Označite sve kutije, napišite njihov sadžaj kao i kojoj sobi pripadaju stvari u kutiji. Dekorativne predmete pažljivo obmotajte kako bi neoštećene stigle u vaš novi dom.
Slike i vaze  bi trebalo pažljivo upakovati i označiti. Veći predmeti, kao što su ogledala u punoj veličini ili zidne umetnosti, moraju biti zavijeni u zaštitnu oblogu i jasno označeni kao „Lomljivo“, tako da profesionalci koji vam pomažu u pakovanju znaju da moraju pažljivo da postupaju sa tim kutijama.

Takođe, kutije možete označiti i u zavisnosti od tereta koji se nalazi u njima.

 

Selidba stvari – useljenje i raspakivanje

Ako ste odvojili vreme za pripremu, raspakivanje ne bi trebalo biti previše teško. Bez obzira na to, i dalje ćete imati više zadataka pred vama. Pre svega – sklapanje nameštaja.

Ukoliko ne znate kako da završite sve, najbolje je da pozovete neko stručno lice da vam pomogne, kako bi i taj zadatak bio brzo završen. Potom – čišćenje. Ako vaš nameštaj nije bio prašnjav ili prljav kada je ubacivan u kamion, verovatno je sada.

 

Pre nego što ga ubacite u stan, nameštaj malo prebrišite, kako se prljavština ne bi unela unutra. Trebaće vam mnogo vremena da napravite raspored u svom novom domu, ali ako ste pakovanje uradili kako treba, process će biti u mnogome skraćen.

Selidbe i prevoz SD su tu za vas.

Write a Comment