firma za selidbe

Najnoviji trendovi u selidbama

Najnoviji trendovi u selidbama

Najnoviji trendovi u selidbama. Selidbe se vrše iz najrazličitijih razloga. Naše iskustvo je bogato, te smo imali priliku da upoznamo klijente koji su se selili kako iz privatnih, tako i iz poslovnih razloga. Međutim, u posednje vreme se javljaju trendovi u selidbama, te smo sakupili spisak glavnih razloga i rešili da ga podelimo sa vama. Možda vas baš ovi razlozi inspirišu da promenite svoje okruženje.

Koji su glavni razlozi za selidbu bili u protekloj godini?

1. Troškovi života na određenoj lokaciji

2. Želja da se bude bliže porodici i prijateljima

3. Mogućnost nalaženja boljih poslovnih prilika

4. Želja za komforniim prostorom

5. Širenje porodice

Prilikom angažovanja profesionalaca za selidbu, nije naš posao da sudimo ili damo mišljenje o razlozima zašto se selite i gde se selite. Mi smo tu da pomognemo svojim duggodišnjim iskustvom, alatom, timom i vozilima.

Jedan od glavnih razloga za selidbe na našim prostorima jeste trošak života. Generalno važi pravilo da se u većim i urbanijim sredinama život karakteriše kao skuplji, čemu svedoči i cena samih nekretnina. Standard života je i viši te se sve veći broj porodica odlučuje za život u mirnijim i finansiski prihvatljivijim područjima. Često su to i lokacije gde se nalaze naše porodice, što je ujedno i velika pomoć ukoliko vam je širenje porodice u planu.

Više članova porodice zahteva i veći prostor i dodatne sobe koje možda niste imali u stanu u velikom gradu. Ovo je veliki razlog koji mladi parovi biraju za selidbu. U želji da svom potomstvu pruže miran kraj, prostor za igru i sopstvenu sobu, sve više porodica bira manja i manje naseljena područja.

Kao još jedan od glavnih razloga je i potreba za boljom poslovnom prilikom. Selidba je u ovom slučaju uglavnom suprotnog smera, jer gradovi i veća mesta imaju daleko više poslovnih prilika. U želji za građenjem karijere i finansijskom stabilnošću, obično se mladi odluče za ovaj korak.

Ukoliko niste sigurni kakva sredina to odgovara vama, preporučujemo da sebi postavite sledeća pitanja.

Kako da odaberem savršeno mesto za selidbu?

1. Šta je vaše idealno okruženje? Da li volite život u gradu ili pak mirinije ili zelenije mesto. Dom je vaše utočište, te odaberite okruženje u kojem ultimativno želite da provodite život.

2. Koliki vam je mesečni životni budžet? Stavite na papir koliko mesečno želite da potrošite na ratu kredita, na stanarinu, na troškove računa. Na to dodajete i redovne troškove života i tako donesite odluku koje lokacije vam odgovaraju.

3. Koji su dodatni sadržaji koje pruža vaša okolina? Da li ste više tip koi vikend provodi u prirodi, pored vode, ili volite pozorište i urbana dešavanja? Ova preferencija u velikoj meri definiše vaše potrebe.

4. Ko sve čini vašu porodicu? Da li vam je neophodan sadržaj za decu, za starije ili vam je posao glavni fokus?

Nakon što donesete prave odluke, kontaktirajte profesionalce za potrebe selidbe!

Write a Comment