5 načina da smanjite stres prilikom selidbe

5 načina da smanjite stres prilikom selidbe

5 načina da smanjite stres prilikom selidbe. Ukoliko planirate selidbu u skorije vreme, znamo da spisak obaveza koje vas čekaju nije mali. Verovatno vam sve te obaveze izazivaju stres na koji niste navikli i ne znate odakle da krenete kako biste sproveli selidbu u delo. Tu smo da vam pomognemo da smanjite stres prilikom selidbe!

Ljudi se i privatno i poslovno sele iz mnogih razloga – i srećnih i tužnih – to podrazumeva stres i širok spektar drugih emocija. Kao agencija koja već 20 godina pomaže pri selidbi stanova, kuća i poslovnih objekata, želeli bismo da ponudimo savete koji će vam pomoći da prođete kroz proces selidbe sa manje stresa i pripremite se za sledeće poglavlje u svom životu.

Počnite pre momenta koji se planirali

Obavezno rezervišite svoju selidbu što je moguće unapred. Iskoristite usluge agencije za selidbu kako bise uradili besplatnu procenu selidbe i pripremili se za troškove. Ne samo da će vam ovo pomoći da obezbedite željeni datum preseljenja, već će vam navedeni koraci olakšati planiranje budžeta. Pored toga, možete da iskoristite vreme za pregledanje sopstvene imovine (dokumentacije, nameštaja, garderobe), prodaju i doniranje neželjenih stvari tako da ne plaćate za premeštanje stvari koje vam zapravo nisu potrebne.

Neka vam lične stvari budu pri ruci

Kada se osećate premoreno, lako je zaboraviti važnost onoga što vam je potrebno svakodnevno. Obavezno odvojite neke stvari koje vam mogu zatrebati u svakom mometu. Pri ruci bi trebalo da imate osnovne lekove, barem jednu odevnu kombinaciju, nešto hrane, novac i osnovnu hemiju. Ukoliko se selite sa decom ili ljubimcima, razmislite šta bi trebalo da imate uz sebe kako ne biste u poslednjem času kupovali nešto što posedujete ali je trenutno u prenosu ili skladištu. Često se dešava i da vam je potrebna razonoda. Bilo da ste ljubitelj književnosti, slikar ili muzičar, dobra knjiga je uvek pametna ideja.

Neka osnovni dokumenti budu na okupu i dostupni

Kada se selite, poslednje što vam treba je da kopate po spakovanim kutijama da biste pronašli nešto važno. Obavezno sakupite osnovna dokumenta (ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, recepte redovne terapije, ugovore, pasoš) i stavite ih u fasciklu ili kutiju kojoj lako možete pristupiti. Preporuka je da ta kutija bude jasno obeležena.

Napravite listu želja u vašem novom okruženju

Prepoznavanje lepih stvari koje ćete imati u novom okruženju u velikoj meri utiče na rasoloženje pri selidbi. Napravite listu mesta koja želite da posetite i stvari koje želite jednom da uradite u svom novom mestu. Od lepih kafića do spomenika, preko novih poznanstva i zabavnih aktivnosti, znajte da selidba nosi i mnogo lepih stvari…

Pozdravite se sa prijateljima i posebnim mestima iz vašeg “starog kraja”

Stvorene su uspomene i sklopljena prijateljstva na vašoj bivšoj bivšoj adresi. Posetite omiljena mesta ponovo ili provedite dan sa prijateljima kako biste se bolje pripremili za novi početak koji predstoji.

Želimo vam srećan početak!

2 Comments