selidbe Beograd

Šta se prvo seli?

Šta se prvo seli?

Šta se prvo seli? Preseljenje je veliki posao, znatno lakši ukoliko ste pripremljeni. Profesionalci su tu da vam pomognu, bilo pri pakovanju, utovaru, transportu i istovaru a naravno i savetima. Šta je to što se prvo spakuje i kako da krenete? Kako biste se preselili u odgovarajućem roku, bez stresa i osigurali bezbednost svoje imovine, potrebno je da napravite listu za pakovanje, nabavite odgovarajući materijal za pakovanje, poštujete pravila pakovanja i izbegavate greške u pakovanju.

Kako početi?

Sasvim je logično da će prve stvari koje treba spakovati biti stvari koje su vam najmanje potrebne. Ove stvari možete čak i privremeno skladištiti, ukoliko vam neće biti potrebne u narednih par meseci, a trenutno bi samo otežale proces selidbe.

Tu spadaju:

· Sve stvari koje su vam trenutno u podrumu, tavanu ili garaži,

· Sve sezonske stvari, ukrasi, dekoracije i garderoba za godišnje doba koje sledi,

· Sve ono što ne koristite a može da spada u stvari koje ćete prodati ili pokloniti,

· Svi dodatni peškiri, posteljina, kancelarijski materijal,

· Knjige koje vam neće biti potrebne u narednim nedeljama.

Dobro se organizujte

Savetujemo vam da sve pišete. Napravite detaljan spisak stvari koje pakujete jer imajte na umu da će prve stvari koje spakujete za selidbu ostati u kutijama dosta dugo. Marker vam je najbolji prijatelj! Pravilno označite kutije jer se nećete setiti koji su predmeti gde spakovani.

Koja soba se prva pakuje?

Najpre se pakuju prostorije u kojima je najmanji broj ličnih stvari ili stvari koje sre redovno koriste, kao što su sobe za goste i dnevna soba. Najvažnije sobe – kuhinja, dečija soba, spavaća soba i kupatilo se pakuju poslednje.

Šta ostaje za kraj?

Sva odeća, kuhinjski predmeti, vaši uređaji koje redovno koristite i skoro sve ostalo što do ovog momenta nismo spomenuli trebalo bi da se spakuje nedelju pre dana selidbe. Uz vas je potrebno da imate dovoljno odeće za narednih nekoliko dana, nešto za zabavu za odrasle i neka vaša deca izaberu jedan set igračaka. Sve ovo može biti u par kutija koje ćete obeležiti kao osnovne stvari koje idu sa vama.

Ovo su neki generalni saveti kojima se nadamo da smo vam malo pomogli i olakšali. Za sva dodatna pitanja i ukoliko vam je potrebna pomoć pri selidbi, kontaktirajte nas!

Write a Comment