selidbe teških stvari

Selidbe teških stvari

Selidbe teških stvari za mnoge je zastrašujući posao koji zahteva puno vremena za priremu, pakovanje i transport. Ali ne brinite, uz malo dodatnog opreza i pažnje, i vi i vaše stvari mogu stići u novi dom u savršenom stanju.

SD Selidbe vam pružaju nekoliko korisnih saveta koji će olakšati proces selidbe teških stvari.

Selidbe teških stvari predstavlja težak i zahtevan posao

selidbe teških stvari

Planirajte prenos unapred, jer poslednje što želite da se desi jeste da podignete težak predmet, počnete da ga nosite prema izlazu a onda uvidite da ne može da prođe niz stepenice ili kroz vrata.

Iako ovo deluje kao očigledno mnogi pre transporta zaborave da osiguraju prolaz i premere sve izlaze kako ne bi došlo do oštećenja predmeta koji prenosite, zidova ili ograde na stepeništu.

Takođe, obrišite put kako ne bi bio klizav i pomerite suvišne stvari koje mogu da smetaju.

Izaberite odgovarajuću obuću, tj. onu koja će vam pružiti najbolju moguću zaštitu i stabilnost. Najbolje rešenja jesu zatvorene cipele sa gumenim đonom.

Pitajte prijatelje da vam pomognu prilikom selidbe teških stvari

Podizanje teškog nameštaja i upakovanih kutija nije posao koji trebate sami da uradite – veoma je rizično, prilično opasno i nesigurno. Zamolite dobre prijatelje da vam u tome pomognu i, naravno, obećajte da ćete vratiti uslugu kada za to dođe vreme. Ako vaši prijatelji nisu u mogućnosti da vam pomognu, angažujte profesionalce.

selidbe teških stvari

Kada podižete teške predmete, prvo testirajte njihovu težinu pažljivim podizanjem jednog ugla od zemlje. Zatim zauzmite pravilan položaj za podizanje – noge u širini ramena sa jednim stopalom napred. Na taj način, težina predmeta će se rasporediti na čitavo telo bez stavljanja prevelikog pritiska na određenu oblast.

Preporuke čuvaju leđa

Prilikom podizanja ili spuštanja uvek držite leđa ravnomerno, ramena unazad i obavezno savijte kolena što će vam omogućiti da koristite snažne mišiće nogu za naprezanje i istovremeno će smanjiti rizik od povrede leđa.

Takođe, prilikom selidbe teških stvari najbolje je da ih držite u nivou struka. Ovo je odličan način održavanja stabilnosti, jer će opterećenje ostati blizu vašeg centra gravitacije.

Pomerajte se lagano. Izbegavajte iznenadne i nagle pokrete koji mogu izazvati ogroman pritisak na određeni deo vašeg tela. Uvek pravite male korake kako bi mišići u vašem telu imali vremena da se prilagode dodatnim naporima.

Prilikom selidbe teških stvari potrebno je korišćenje dodatne opreme

Kao za svaki posao i prilikom selidbe je preporučljiva upotreba opreme. Teretna kolica sa točkićama i klizeće trake ne samo da će omogućiti lakše manevrisanje, već i skratiti vreme pomeranja.

Generalno, mnogo je bolja ideja da gurate teške predmete umesto da ih vučete.

selidbe teških stvari

Kada ih gurate preko podova, postavite komade od kartona ili ćebadi da biste zaštitili pod i olakšali posao. Ako ih premeštate sa viših spratova, obavezno koristite ploče da biste kreirali rampu.

Ako predmet možete rastaviti, uradite to i prenesite svaki deo odvojeno. Ponovno montiranje je lakše i sigurnije od selidbe teških stvari odjednom.

Najvažnija stvar koju treba zapamtiti da proces premeštanja teških predmeta ne pokušavate ubrzati.

Izdvojite dovoljno vremena ili dana za to kako ne biste oštetili predmet ili se povredili.

Najbolji način da svoje teške pokretnosti prevezete do željene destinacije, jeste da pozovete uigrani tim profesionalaca iz SD selidbe i prevoza.

Pozovite nas ili pogledajte ponudu usluga koje nudimo na našem sajtu www.selidbeiprevozsd

Uvek smo tu za vas!

5 Comments

 • Sunčica Milosavljević

  Sve pohvale za ekipu Selidbi!
  Momci su preneli starinski polukoncertni klavir brzo, efikasno, veoma pažljivo i bezbedno. Uigrana i pouzdana ekipa čije umeće i iskustvo je očigledno.
  Oslobodili su nas ogromne brige kako preneti instrument koji je istovremeno i antikvitet, a nisu oklevali ni da savetom i snagom pomognu oko drugih osetljivih predmeta.
  Onima koji se sele, ovakva vrsta podrške i oslonca jako mnogo znači.
  Hvala od srca Slavku, Grku, Dekiju i Neši!
  OD SRCA IH PREPORUČUJEMO!

 • Selidbe Beograd || Povoljno i profesionalno - Najbolje cene || SD Selidbe

  […] Selidbe teških stvari […]

 • Selidbe Beograd - Profesionalno, brzo i po povoljnim cenama || SD Selidbe

  […] Selidbe teških stvari može biti veoma težak i iscrpljujući posao. […]

 • chocolateslim-srbiji

  Zdravoj dijeti, doprinose dobroj formi, to je zdrave prehrane, što treba da ostane s nama za uvijek. Ne zaboravi da sistematično humidification organizacije.
  Ljudi koji su zaista odvedeni u proceduru, reci u korist uticaj peškir żylakowych žila na noge. Neki od njih su pogubljeni, naravno, ne u potpunosti sretna sa komentara ukazuje na to da je ovo nije kraj Varicobooster otarasiti proširene vene, kao da su, u stvari, malo je osjetljivo, ali potvrdi da su bili veoma teško pozornici, pa je savršeno efekat. хвала на извору Ovde je lecitin dobijen direktno iz soje, i to procedurom koja očuvava sve kvaltetne delove lecitina nakon obrade. Sojin lecitin je dobar kod demencije, depresije, anksioznosti i kod visokog holesterola , što je baš i neophodno ovakvom proizvodu.
  Glukomanan se dobija iz biljke Kondžak i njena je primena zaista višestruka. Spada u jednu od onih super biljaka kao što je hajdučka trava ili pelin. www chocolateslim-u-srbiji com такав овде

 • Montiranje nameštaja - Brzo, sigurno i efikasno || Selidbe i prevoz SD

  […] preseljenje nije lako, a selidbe teških stvari za mnoge je zastrašujući posao jer se radi o masivnim predmetima sa kojima treba propisno […]

 • Write a Comment

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *