Selidba u vreme praznika

Selidba u vreme praznika

Selidba u vreme praznika. Dan vaše selidbe mogao bi da padne na veliki praznik ili slavu. Ovo otežava kompletan proces ako želite da se prepustite proslavama, bilo da sami slavite ili ste gost. Imajte u vidu da je i saobraćaj tim danima naporniji. Najbolji savet je da selidbu uraditite profesionalno, uz agenciju za selidbe i tako imate vremena za sve. Ovo je jedini način da svaki planirani korak protekne baš onako kako ste zamisli, a i mogućnost da neko drugi obavi selidbu umesto vas.

Planiranje budžeta selidbe

Da biste bili sigurni da budžet za selidbu neće preći očekivanu cifru, konsultujte agencije za selidbe na vreme, jer postoji mogućnost drugih tarifa tokom praznika i prazničnih vikenda. Naš savet je da odaberete onu agenciju čiji su svi troškovi transparenti kako se nečim ne bi iznenadli, kao i da iskoristite uslugu besplatne procene selidbe.

Logistika i saobraćajne gužve

Na sam dan selidbe, ukoliko i sami prevozite stvari, raspitajte se o bilo kakvim zastojima ili promenama u rutama. Svaka izmena ometa rutu selidbe koju odaberete, te je od vitalnog značaja da se ona na vreme ustanovi. Ukoliko se pak selite uz agenciju za selidbe, ovu logistiku kao i transport ne obavljate sami i imate brigu manje.

Počnite da se pakujete na vreme

Što pre, a po mogućstvu, čim ugovorite datum predstojećeg preseljenja, počnite da pakujete sve stvari koje nisu neophodne. Razmislite o stvarima koje vam neće biti potrebne sve do selidbe, poput vansezonske odeće i kuhinjskog posuđa koje nećete koristiti neko vreme. Sve stvari koje vam inače stoje u ostavi, tavanu, podrumu ili poslovnoj arhivi, sigurno možete odmah spakovati. Ako imate vremena, metodično se pakujte da biste sprečili stres.

Strategija

Bez obzira na količinu vremena koju imate da spakujete sve svoje stvari, kreirajte strategiju koja će garantovati da ste potpuno spakovani pre dana selidbe. Iako možda niste osoba koja sve planira do poslednjih sitnica, verujte da je smanjenje stresa na dan selidbe jedini način da vam nešto ne promakne. Ovo je pre svega bitno za one koji se sele daleko u odnosu na prvu lokaciju te je povratak po nešto zaboravljeno neželjena komplikacija. Moramo i spomenuti da selidba podrzumeva mnogo dokumentacije, telefoniranja, koordinacije više ljudi, te nemojte dozvoliti da i stvari budu na spisku za stres.

Planiranje onoga šta ćete spakovati svakog dana oslobađa vam prostor i vreme za odgovarajuće rasoloženje u periodu praznika i slava.

 

Period darivanja vama ide u korist

Možda ipak postoji jedna lepa stvar koju vezujemo za selidbu u prazničnom periodu. Kako se svakako preporučuje da se pre samog datuma selidbe rešite viška stvari – donirajte sve što dugo niste koristili u dobrotvorne svrhe, sigurnim kućama, nekome ko bi datim stvarima udahnuo novi život i našao im korist.

Pretrpan dom nikada nije dobra stvar, i nema boljeg vremena da donirate neželjene predmete nego baš pred selidbu. Savetuje se da se porodično bavite sortiranjem neželjenih igračaka, predmeta za domaćinstvo, odeće i obuće, kako bi svi bili uključeni u proces.

Uračunajte i moguće vremenske neprilike

Zimsko i jesenje vreme je nepredvidivo, čak i dan pre planiranog preseljenja se može desiti velika promena koja vas može iznaditi. Pripremite se za najgori scenario tako što ćete se u dogovoru sa odabranom agencijom za selidbe informisati na vreme koji su to koraci koji se mogu preduzeti u datom slučaju. Kada se selite oko praznika, nikada dovoljno pripreme!

Write a Comment