Saveti za pametno pakovanje

Saveti za pametno pakovanje

Saveti za pametno pakovanje. Folija sa mehurićima je možda najpametniji izum za pakovanje koji se koristi već godinama unazad. Jednostavna za upotrebu, štiti od ogrebotina i odvaja prašinu i prljavštinu sa umotanih predmeta. Takođe je relativno jeftina i možete je upotrebiti više puta. Međutim, postoji ispravan i pogrešan način da je koristite.

Folija sa mehurićima je materijal za pakovanje nastao 1959. godine, kada je IBM tražio način da zaštiti svoje proizvode tokom isporuke. Nudila je fleksibilnost i amortizaciju koja inače nije bila dostupna u to vreme.

Prednosti folije sa mehurićima:

 1. Jednostavna za upotrebu – omotate je oko predmeta i pričvrstite trakom.
 2. Fleksibilna je – dobro se uklapa oko gotovo svakog predmeta, bez obzira koliko je nezgrapnog oblika.
 3. Zaštita – vazduh zarobljen unutar dve spojene plastične ploče čini omotač oko vaše dragocenosti.
 4. Sprečavanje nezgoda – može čak da spreči ogrebotine ili lomljenje predmeta ako je udario o pod.
 5. Štiti od prljavštine, prašine i vlage.
 6. Lagana je – pošto je napunjena vazduhom, vašim kutijama gotovo da ne dodaje težinu.
 7. Za višekratnu upotrebu – možete je sačuvati za sledecu selidbu ili je zadržati da biste je koristili kao materijal za pakovanje kada treba da pošaljete artikl poštom.

Kada se folija sa mehurićima najčešće koristi?

Ovo su njene najčešće upotrebe:

 • Posuđe za čaše i porcelan
 • Zidna umetnost i ogledala
 • TV sa ravnim ekranom
 • Ekrani kompjutera
 • Dekorativni predmeti
 • Oštre ivice ili uglovi

U zavisnosti od artikla, možda ćete morati da koristite i papir za pakovanje. Prvo ćete morati da umotate predmet u papir, a zatim u foliju. Takođe, želećete da ispunite šuplji predmet, poput vaze, papirom za pakovanje za dodatnu podršku pre nego što ga umotate u foliju sa mehurićima.

Pravilna upotreba folije sa mehurićima

Tipično, manji mehurići štite predmete od ogrebotina, dok veći mehurići štite predmete od udara. S obzirom na prirodu selidbe, bira se tip folije. Pored standardnih, postoji i antistatička verzija ružičaste boje. Ona štiti elektroniku od statičkog elektriciteta koji može da je fatalno ošteti.

Kada radite sa folijom sa mehurićima, mehurići treba da budu okrenuti ka unutra, dodirujući predmet koji umotavate. Pored toga, strana folije sa mehurićima drži predmet, držeći ga na mestu. Ravna strana olakšava lepljenje i omogućava vam da pišete na umotanoj površini.

Dodatni savet – sakleni predmeti i bilo koji predmet sa ekranom moraju se prvo umotati u papir za pakovanje tako da folija sa mehurićima ne ostavlja tragove na površini.

Planirate selidbu? Pozovite nas! Profesionalni tim vam je na raspolaganju da pravilno spakuje sve vaše stvari!

[wpseo_map max_number=“undefined“ width=“400″ height=“300″ zoom=“-1″ map_style=“roadmap“ scrollable=“1″ draggable=“1″ show_route=“0″ show_state=“0″ show_phone=“1″ show_phone_2=“1″ show_fax=“1″]

[wpseo_address show_state=“1″ show_country=“1″ show_phone=“1″ show_phone_2=“1″ show_fax=“1″ show_email=“1″ show_logo=“0″]

[wpseo_opening_hours show_days=“sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday“]

Write a Comment