firma za selidbe

Saveti za pakovanje lomljivih stvari

Saveti za pakovanje lomljivih stvari

Saveti za pakovanje lomljivih stvari. Svi koji su prošli kroz stresan proces pakovanja uvek brinu o pakovanju lomljivih stvari. Realna je briga da li će nešto delikatno stići na novu adresu u jednom komadu tj. neoštećeno.

Dobra stvar je da smo mi selili mnogo klijenata, selili stanove, kuće i poslovne prostore, pa imamo mnogo iskustva na ovom polju. Tu smo da podelimo glavne savete sa vama!

  1. Razmišljajte na vreme

Prilikom pakovanja lomljivih stvari, jako je bitno da ne postoji nikakva žurba. Ukoliko pakovanje obavljate sami, napravite spisak svega što je lomljivo. Da li su to tanjiri, čaše, naočare, slike, dekorativni elementi, tehnika poput televizora, vi najbolje znate. Tek sa tim spiskom znate koliko stvari se mora zapakovati sa posebnom pažnjom. Tako možete i na vreme obezbediti odgovarajući materijal za pakovanje, bio to karton, kutije, stiropor ili slično.

  1. Kako se pakuju lomljive stvari?

A evo i par konkretnih saveta za lomljive elementente.

  • Čaše bi trebalo da pakujete korišćenjem dosta papira. Ovo je savršen momenat da prikupite dnevnu štampu ili pitate prijatelje i porodicu za sav papir koji imaju u višku. Svaku čašu obmotajte papirom pre nego je stavite u odgovarajuću kutiju. Kad kutiju popunite, potrudite se da papirima, peškirima, krpama i sličnim materijalima popunite sav prazan prostor. Ideja je da se vaše stvari u kutiji pomeraju što manje.
  • Slike i ramove za slike bi trebalo pakovati u kutije odgovarajćih veličina. Potrudite se da to budu kutije istih dimenzija kao i vaše slike. Na taj način se one u kutiji takođe neće pomerati, dok je potrebno obložiti ih i sa gornje i sa donje strane.
  • Televizori su možda uvek najveći strah za pakovanje. Sve njihove kablove spakujte zasebno a za sam televizor obezbedite stiropor. Kutija u kojoj će on biti mora biti jasno obeležena. Ukoliko ga prenosite vi, ili ga prenosi agencija za selidbu, dobro obeležena kutija svima znači i pomaže dovoljno da vaše stvari neoštećene stignu na destinaciju.
  • Ukoliko pakujete dekorativne elemente ili bilo šta nepravilnog oblika, koristite foliju sa mehurićima. Teško je drugačije zaštititi takve komade. Nemojte štedeti kad je ovo u pitanju. Njom možete obmotati sve ručke na vašim vaznama, pa čak i ručke na velikim komadima nameštaja.
  1. Angažujte profesionalce

Na kraju, ukoliko niste sigurni kako da obavite selidbu, angažujte agenciju za selidbe i skratite sebi muke!

Povezane stranice:

Selidbe lomljivih stvari

Selidbe Beograd

Međunarodne selidbe

Selidbe Beograd Prednosti

Pakovanje stvari za selidbu

Write a Comment