Selidbe lomljivih stvari

Saveti: šta radite nakon selidbe?

Saveti: šta radite nakon selidbe?

 

Saveti: šta radite nakon selidbe? Iako ste nakon selidbe sigurno umorni, moramo vam reći da to nije kraj. Istina je da vas tek očekuju neke obaveze. Ono što se radi nakon selidbe kada istovarite poslednju kutiju i nameštaj, platite agenciju za selidbe, sledi spisak stvari.

Ovo su stvari na koje prvo obraćate pažnju

Ventili za vodu

Pronađite velntil za vodu: Glavni ventil za vašu vodu biće u podrumu ako ga imate ili možda u dvorištu. Ako ste u stanu, možda će biti malo drugačije, pa ako ne možete da ga pronađete, pitajte vašeg upravnika zgrade ili stanodavca. Zabeležite gde se nalazi.

Informišite se o prekidačima i osiguračima

Pronađite prekidače i osigurače. Kada ih pronađete, ako nisu označeni, upoznajte se sa onim šta svaki od njih radi. Možete koristiti i markere kako biste obeleželi šta koji kontroliše i isključuje.

Stanje vaših stvari nakon selidbe

Ako ste koristili profesionalnu agenciju za selidbe, proverite stanje svojih stvari nakon transporta. Većina agencija za selidbe nudi garanciju u slučaju eventualnih oštećenja, pa je to takođe nešto što bi trebalo da znate i eventualno iskoristite.

Pregledajte svoj novi prostor

Proverite da li ima oštećenja u vašem novom domu. Ovo je posebno važno ako iznajmljujete stan ili kuću. Dokumentujte sve probleme za popravku i slikajte štetu kako biste mogli da dokažete da je bila tu pre nego što ste se uselili. Ovo vam može pomoći da dobijete svoj depozit kada se iselite.

Promenite brave

Nije loša ideja da promenite brave odmah nakon useljenja. Ovo će vam pružiti dodatni osećaj sigurnosti u novom domu, pogotovo ukoliko ste kupili nekretninu.

Još par saveta oko administracije

  • Promenite vašu adresu u svoj bitnoj dokumentaciji.
  • Prenesite zdravstvene kartone u najbližu zdravstvenu stanicu.
  • Pozovite operatere i uvedite internet – vaše komšije siguno znaju koje su vam najbolje opcije. To je i super ideja za uspostavljanje prvog kontakta sa njima.
  • Informišite se o gradskom prevozu koji prolazi kroz vaš novi kraj.
  • Pozovite prijatelje i komšije i ostavite lep prvi utisak.

Write a Comment