selidbe teških stvari

Samostalno pomerate nameštaj

Samostalno pomerate nameštaj

Samostalno pomerate nameštaj? Podizanje teškog nameštaja svima predstavlja izazov. Ukoliko niste veoma oprezni, moguće je da dođe do povreda ili oštećenja vašeg nameštaja. Ali mi smo tu da pomognemo. Tu smo da vas naučimo kako da podignete težak nameštaj na način na koji to rade profesionalci.

Kako premestiti težak nameštaj, korak po korak

Plan

Imajte plan jer redosled utovara stvari može uštedeti dosta vremena. Prvo obratite pažnju na teške stvari. Ovi predmeti obično idu u kamion za selidbu pre manjih stvari i kutija. Napravite plan transporta tj. rute i redosled premeštanja velikih predmeta, uključujući merenje uskih prostora. Imajte na umu kako će se ti predmeti raspakovati. Ovo znači da bi trebalo da obratite pažnju na hodnike, stepenice, liftove i prilaze objektima.

Pripremite se za selidbu uz odgovarajuće alate

Rastavite veliki nameštaj na manje delove i pobrinite se da svi šrafovi i delovi budu na bezbednom mestu. Većina noga kauča i stola se skida, što olakšava pomeranje ovih teških predmeta u uskim prostorima. Takođe je dobra ideja da umotate nameštaj u plastičnu foliju ili ćebad. Ovo može zaštititi sve predmete ukoliko dođe do nepredvidivih situacija , pa čak i loših vremenskih uslova.

Podignite težak nameštaj na pravi način

Prilikom podizanja tereta najpre ispravljajte noge, držeći leđa ispravljena. Držite predmete što bliže sebi i pokušajte da ne uvijate svoje telo kada pomerate teške stvari. Podižite tako da je najveće opterećenje na nogama a ne na kičmi.

Pazite na stepenice i vrata

Pomeranje velikog nameštaja gore ili dole stepenicama i kroz vrata je posao za više ljudi, pa se pobrinite da imate bar još jednu osobu koja vam može pomoći. Ako nosite preko stepenica, koristite jedno pravilo. Ono kaže da osoba niže na stepenicama nosi predmet za donju površinu, dok osoba koja je viša na stepenicama nosi predmet za gornju površinu. To će pomoći da se težina predmeta ravnomerno rasporedi.

Šta ne bi trebalo da podižete sami?

Postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo da sami podižete, bez obzira na to koliko su vam leđa jaka. Neki predmeti su toliko veliki ili teški da je jedini način da bezbedno obavite posao da pronađete stručnu pomoć.

Evo liste stvari za koje preporučujemo angažovanje kompanije za selidbe:

· Sto za bilijar

· Klavir

· Veliki/teški antikviteti

· Oprema za vežbanje

Write a Comment