Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi

Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi

 

Praktični saveti koji će vam pomoći pri selidbi. Preseljenje, pogotovo ženske osobe često ume da bude stresno, treba posvetiti pažnju na lepotu i zdravlje. Previše važnih stvari, sitnica, uspomena…Sve nam je potrebno! U nastavku teksta otkrivamo kako da budete spremne u svakom smislu, bez bojazni da će se nešto iskomplikovati. Verujemo da će vam biti od koristi.

Odredite budžet

Pre nego što krenete sa samom realizacijom, dobro osmislite plan. Napravite listu stvari koje zahtevaju novac. Ne zaboravite I najmanje sitnice jer nam često one mogu zadati glavobolje. Sve na papir.

Pre svega spakujte manje važne stvari

Sve ono što vam nije u svakodnevnoj upotrebi za Vašu lepotu, spakujte odmah. Time ćete sebi smanjiti posao kada se sam termin selidbe približi.

Iskoristite hranu iz frižidera

Napravite zdrav plan ishrane takav da što manje hrane bude za otpad. Nemojte dodatno trošiti na kupovinu namirnica ukoliko raspolažete nekim, koje bi, da ih ne iskoristite, završile u kanti za smeće.

Obeležite kutije po bojama

Odredite koja bi boja važila za koju prostoriju na novoj lokaciji I u skladu sa tim ih I označite. To će vam prilično olakšati raspakivanje I samu organizaciju u novom domu. Što pre završite, pre ćete I uživati.

Ukoliko niste sigurni da možete sve sami, pronađite adekvatnu kompaniju za selidbu.

Ne oslanjate se na jednu. Potrudite se da budete što jasniji I precizniji, kako ne bi došlo do zabune u pregovorima, a kasnije I u samoj realizaciji.

Što je pre moguće, obezbedite kutije/kese za pakovanje stvari

Ovo možete učiniti mnogo ranije. Zamolite radnike iz obližnje prodavnice da vam odvajaju kutije nekoliko dana pre termina, time ćete dobiti na vremenu, a uštedećete I nešto novca.

Lomljive stvari zaštitite

Kako ne bi došlo do oštećenja, obavezno umotajte lomljive stvari. Ukoliko nemate papir, sasvim je u redu da za tu svrhu koristite peškire ili garderobu.

Koristite I kofere

Točkići će dodatno pomoći da prenesete teške predmete. U kofere smestite posuđe, knjige I slične stvari.

Potražite pomoć u komšiluku

Pre nego što dođe dan za selidbu, informišite se kod komšija da li bi vam pomogli oko stvari. Potrudite se da budete što precizniji ili im naglasite da ćete ih obaveštavati o daljim koracima, ukoliko dođe do promena.

 

Želimo vam lep I udoban prostor, kao I srećan početak.

Write a Comment