selidbe

OLAKŠAJMO SELIDBE TEŠKIH STVARI

OLAKŠAJMO SELIDBE TEŠKIH STVARI

Kako spakovati teške stvari za selidbu

OLAKŠAJMO SELIDBE TEŠKIH STVARI. Selidbe teških stvari nisu jednostavne, one zahtevaju pored fizičke spreme i snage – taktičnost I snalažljivost. Spremnost I okretnost. Pre nego prenesete bilo šta i rešite bilo šta , stvari morate spakovati. I to dobro! Pošto svi moraju da prođu ovu fazu selidbe, donosimo vam nekoliko trikova koje valja znati pre nego se upustimo u selidbe teških stvari.

Ono što je potrebno – kratak spisak:

1.Kartonske kutije,namenske kartonske kutije

Osnovna pravila kod pakovanja u kartonske kutije za selidbu:

  • teške a nelomljive stvari (knjige) preporučljivo je pakovati u manje troslojne kutije max 40x30x30 cm ili 45x35x25 cm,
  • teške a lomljive stvari (staklo, tehnika i sl.) treba pakovati u petoslojne kartonske kutije 40x40x40 cm, 63x32x35 cm ili 60x40x40 cm
  • srednje teške stvari(el. uredjaji i sl.) preporučljivo je pakovati u petoslojne kutije mksimalnih dimenzija 60x40x40 cm
  • ukoliko kombinujete teže i lakše stvari možete koristiti za nijansu veće kutije od preporučenih.
  • garderobu i lake stvari preporučljivo je pakovati u troslojne kutije dimenzija 60x40x40 cm, 70x40x40 cm ili 60x50x50 cm
  • lomljive stvari je potrebno uviti u pucketavu/penastu foliju ili omotni papir pre ubacivanja u kutiju
  • ukoliko su stvari skopocene i lomljive, dno kutije, vrh kutije i svaki prazan prostor treba obložiti/popuniti zgužvanim papirompuckavom folijom, stiroflipom ili nekim drugim materijalom koji će zaštititi i amortizovati eventualne udarce.

2.Mekani papir za umotavanje, Novine

Mekani papir vam uvek može pomoći. Radi se o mekom belom papiru koje najčešće dobijete uz spakovanu ukrasnu figuricu koju ste upi. Takav papir nalazi se u jednom svom obliku, u kutijama za obuću. On vam višestruko može pomoći da umotate npr lomljive stvari, pre nego ih obložite puc puc folijom ili nekim debljjim materijalom. Mekani papir za umotavanje koristan je od lomljivih stvari pa sve do onih jako sitnih.

Novine su još jedan papir koji vam može pomoći. Ukoliko ne kupite namenski papir za umotavane, možete koristiti listove novina. Bez njih nije prošla ni jedna selidba!

3. Puc puc folija, deblji materijalli za pakovanje

Pucketava Folija – Alternativni nazivi su: folija sa vazdušnim mehurićima, vazdušna folija, puckava folija, air bubble folija, pucketavi najlon kao i puc puc folija, folija sa vazdušnim jastucima.
Ova folija je do sada neprevazidjena što se tiče pakovanja lomljivih i stvari osetljivih na udarce, ispadanje i sl.

Dvoslojna pucketava folija je namenjena za pakovanje proizvoda sa oblijim ivicama i predmeta manjih dimenzija.
Troslojna pucketava folija je namenjena za pakovanje predmeta sa oštrijim ivicama i predmeta većih dimenzija.

4. Rebrasti karton

Rebrasti karton za pakovanje je idealan materijal za zaštitu u toku transporta gde se roba ili nameštaj upakuje u rebrasti karton koji se inače veoma lako oblikuje oko stvari i pritom štiti od mehaničkog oštećenja, grebanja i prljanja. Ukoliko imate prizvod nestandardnih dimenzija i ne možete da pronadjete odgovarajuću kutiju alternativa je rebrasti karton za pakovanje kojim se proizvod umota jednostruko, dvostruko… u zavisnosti od željenog stepena zaštite. Rebrasti karton najčešće koriste fabrike i prodavnice nameštaja, agencije za selidbe, firme koje robu šalju poštom i kurirskim službama i mnogo drugih za razne vidove pakovanja.
Težina cca 262 g/m2.

Rebrasti karton u rolni je poznat i kao: dvoslojna valovita lepenka, dvoslojni valoviti karton, dvoslojni talasasti karton, dvoslojna talasasta lepenka.

Kako koristiti/pripremiti kutiju za selidbu

1. Odabir kartonskih kutija

Pre nego odemo u nabavku materijala za selidbu, razmislimo prvo koje kutije su nam potrebne. Postoji mnnogo vrsta kartonskih kutija koje vam mogu pomoći da najbolje spakujete stvari za selidbu. Za knjige možete izabrati namenske kartonske kutije za knjiige. Ukoliko imate skupocenu gardarobu, kostime itd…nabavite namenske kartonske kutije – garderobere. Odgovarajuća kutija štedi prostor i vreme.

2. Korišćenje ostalog materijala

Kao što smo gore pomenuli uvek imajte alat uz sebe. Ostali materijal su trake, pucketava folija,…Odredite šta vam za koje pakovanje treba i ubacite na listu.Kako dalje odmiče selidba taj spisak će vam biti od velike pomoći. Manje vam se može desiti da zaborati neku sitnicu koja nekada mnogo znači. Uz spisak, nećete trčati tamo vamo i u zadnji čas n abavljati ono što ste zaboravili, što vam fali.

3. Dodatna provera

Pre pakovanja pregledajte kutije da li su oštećene. Ukoliko imat sav potreban materijal, čak i ako se desi da je kutija pohabana, možete to srediti i dobeo zaštititi. Provera je potreba i nakon pakovanja pa čak i utvara. Uvek proverite još jedno pre nego konačno krenete.

Kako upakovati belu tehniku

U belu tehniku spada veš mašina, mašina za sušenje, mašina za pranje sudova, svi kuhinjski ureaji koje imate,…

Evo najvažnijih stvari koje treba da znate kada pakujete teške uređaje.

Isključite električne uređaje iz utičnice pre nego što ih zaštitite za selidbu.

Uverite se da su teški uređaji prazni. Odmrznite frižider ili zamrzivač najmanje 12 sati pre preseljenja.

Uklonite sve elemente iz kuhinjskih aparata koji se mogu sigurno ukloniti – police, fioke, itd., A zatim odvojene delove pakujte odvojeno u papir za pakovanje i obložite puc-puc folijom (ako je potrebno).

Upotrebite streč foliju kako biste osigurali vrata teških uređaja i sprečili ih da se otvaraju tokom nošenja.

Teške aparate potpuno umotajte u debele pokrivače za nameštaj da biste sprečili oštećenje. Koristite lepljivu traku preko pokrivača da bi ostali umotani.

Regali/Ormari, selidbe teških stvari

Kada je u pitanju pakovanje nameštaja,suština je u rastavljanju različitih delova nameštaja tako da se oni mogu spakovati i transportovati lakše i sigurnije.

RASTAVITE sve ormare, regale, krevete, police za knjige na delove,ako je to moguće – proverite njihove priručnike za montažu ako trebate ili zatražite pomoć od profesionalaca. Izvadite fioke da bi delovi bili lakši, a zatim uklonite vrata ili panele (posebno staklene).

ZAŠTITITE sve krhke delove najpre mekim papirom, a zatim puc-puc folijom. . Takođe, razmotrite stavljanje delova debelog kartona preko osetljivih elemenata kao dodatnu zaštitu.

SVE RASTAVLJENE KOMADE zamotajte debelim pokrivačima za nameštaj (ćebetima) koji će služiti kao efikasni jastuci kako bi se eliminisao rizik od oštećenja tokom transporta.

POKRIJTE sve preostale komade nameštaja zaštitnim pokrivačima, a zatim ih oblepite selotejp trakom da ostanu obmotani. Ne dozvolite da bilo kakva traka za pakovanje dođe u kontakt sa površinom vašeg nameštaja da biste izbegli mrlje .

DOBRO JE ZNATI DA POSTOJE

Namenske kartonske kutije za garderobu i knjige!!!

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan ukoliko ste se odlučili da sami organizujete i izvršite selidbu. Ukoliko želite profesionalce koji će to za vas da urade…NA PRAVOM STE MESTU. Naša agencija za selidbe i prevoz nudi širok sprektar usluga. Imamo sve što oje potrebno za sigurne i brze selidbe. Dajemo GARANCIJU na sve stvari koje su u našoj nadležnosti. Dostupni smo 7 dana u nedelji. Trenutno je AKCIJA – POPUST na selidbe Beograd, Srbija, inostranstvo – VIKENDOM!

Istražite sajt Selidbe Beograd:

Selidbe teških stvari

Selidbe teških stvari i specijalni tereti

Selidbe teških stvari

Jeftine selidbe beograd

Write a Comment