Lista za useljenje

Lista za useljenje

Lista za useljenje. Jednu stvar smo primetili kao zajedničku, kad je u pitanju selidba. Svi su nekako uplašeni da se nešto ne ispusti, ne zaboravi ili promakne. Napravili smo sveobuhvatnu listu za useljenje, organizovanu po životnom prostoru. Pomažemo vam da budete sigurni da imate sve što vam je potrebno za vaš novi dom.

Neretko se desi da se najpotrebnije previdi. Od ličnih stvari do onih predmeta koje ćete koristiti već prvog dana. Sa našom kontrolnom listom, nećete morati da brinete da ćete propustiti nešto važno. Ne čekajte da vam nedostaju osnovne stvari da biste shvatili njihovu važnost, pratite listu i prilikom iseljenja, i useljenja.

Nameštaj

Ukoliko kupujete sve novo, to kada ćete imati sav nameštaj je uslovljeno firmama koje ga dostavljaju. Ukoliko pak selite nešto što imate ili kupujete komad po komad, ne morate sve imati izjedna. Možete najpre nabaviti nekoliko važnih komada nameštaja koji su vam potrebni. Uz to, tu su i stvari koje su vam potrebne za spavaću sobu u novom stanu.

 

Osnovni nameštaj:

· Krevet na kojem spavate ili dušek

· Komoda ili police gde odlažete ono što imate trenutno

· Trpezarijski sto i stolice za ručavanje (i za rad po potrebi)

· Posteljina

· Ofingeri

 

Kuhinja

Ostavljamo vam spisak najbitnijih stvari koje ćete morati da imate u kuhinji od prvog dana. Pored ovih stvari koje su na spisku, vremenom ćete i sami uvideti šta vam nedostaje i tako nabavljati stvar po stvar.

· Deterdžent za suđe i sunđer

· Stalak za sušenje posuđa

· Najmanje dva lonca i tiganj

· Par krpa

· Pribor za jelo

· Par šolja i/ili čaša

· Pribor za kuvanje: kutlača, varjača itd.

· Otvarač za flaše i/ili otvarač za konzerve

· Daska za sečenje

· Tanjiri i činije

· Neki produžni kabl se uvek nađe kao neophodan

 

Kupatilo i wc

To šta se na čijem spisku za kupatilo nalazi u velikoj meri razlikuje to u kojem ste životnom dobu. Tradicionalno, porodice imaju veliki broj stavki na ovom spisku, dok samci svega par njih. Sami proverite šta je vama ovde esencijalno:

· Peškiri za ruke i kupanje

· Pribor za čišćenje kupatila – sunđeri, krpe, sredstva, četke

· Zavesa za tuš i prostirka (otirač)

· Držač četkice za zube

· Kanta za otpatke

· Četka za toalet

· Toalet papir i osnovna lična hemija

· Lični aparati poput električnih četkica, brijača, fena i slično

Nadajmo se da je vaša nova lokacija čista u momentu useljenja. Međutim i da jese, i da nije, na spisku uvek imajte osnovna sredstva za čišćenje. Ona bi trebalo da budu istaknuta na kontrolnoj listi za useljenje u vaš stan. Na taj način možete da počnete vaš život uredno i da ga takvim održavate, kao i da se nosite sa bilo kakvim iznenađenjima ili skrivenim prljavim mestima dok se polako useljavate i otkrivate deo po deo vašeg novog prostora.

Ukoliko ste u prilici da pristupite vašem novom životnom prostoru pre samog datuma useljanja, priprema vašeg prostora može vam uštedeti vreme i mnogo muke. Savet je da proverite sve utičnice, sve prekidače, odvode i slično. Potrudite se da osnovni elementi funkcionišu i da ne slede određene popravke koje je daleko teže raditi u prostoru koji je namešten.

Tek nakon što ste sigurni da sve radi (i da svi aparati rade ukoliko se useljavate u nov prostor), vaš novi dom je spreman za useljenje!

Write a Comment