Kako se seli nameštaj?

Kako se seli nameštaj?

Kako se seli nameštaj? Selidba nameštaja sa prijateljima i porodicom može se činiti kao nemoguća misija. Imajte na umu da iako znamo da ste potpuno sposobni da sve pomerite sami, predlažemo da zamolite prijatelje da vam pomognu tokom određenih delova vaše selidbe, ili da jednostavno unajmite profesionalce. Profesiona agencija za selidbe vam može znatno pomoći, jer oni znaju kako se seli nameštaj.

Uklonite sve prepreke

Možda jedan od najvažnijih saveta o tome kako da sami premestite težak nameštaj uključuje čišćenje vašeg prostora od svega što bi moglo da izazove da se spotaknete ili padnete. Takođe, poželećete da svoje ljubimce držite u zatvorenom prostoru i obezbedite da ni vaša deca ne trče okolo. Dodatni savet je da se rešite unapred viška stvari kako biste sebi olakšali.

Zaštitite svoj nameštaj

Da biste zaštitili svoje stvari (i svoj prostor), umotajte svoje predmete u folije sa mehurićima. Da biste zaštitili svoje podove i zidove, postavite jastučiće za nameštaj na dno nameštaja da ne biste strugali pod ili koristite stare tepihe i staze za teške komade nameštaja. Ukoliko vam je određeni materijal nedostupan, za zaštitu osetljivih komada se mogu koristiti peškiri i ćebad.

Opremite se alatima

Kada je u pitanju pomeranje teškog nameštaja, nemojte se oslanjati na grubu silu. Pre samog dana selidbe, pokušajte da nabavite alate za pomeranje teškog nameštaja kako biste sačuvali ruke, leđa i noge od povreda. Pored rampi tu je i alat koji služi da se izvrši demontaža velikog komada nameštaja, mašina i slično. Daleko je jedinostavnije određene komade prenositi u delovima i naknadno sastaviti na novoj lokaciji.

Prostorno planiranje

Ako se selite u novi prostor, unapred odlučite koji će komad gde ići. Pre nego što se preselite, skicirajte vaš novi prostor sa tačnim merama svake sobe, izmerite svoj nameštaj i napravite svoj novi raspored. Zatim, dok premeštate stvari, možete da postavite svoj nameštaj na pravo mesto i ne morate ponovo da ga pomerate. Ovo vam štedi i vreme i leđa a raspakivanje bude samo po sebi lakše. Sve ima svoje mesto.

Redosled pakovanja

Možda i najbitniji korak u procesu selidbe je to kako se vaše stvari ređaju u vozilu koje ih prenosi. Gabaritne stvari koje se ne mogu rastaviti moraju ući prve u vozilo. Zatim ćete oko njih ređati manje kutije. Takođe, prilikom pakovanja kutija, vodite računa koliko je ograničenje za njihovu težinu kako se vaše stvari ne bi rasule po pločniku. Podrazumevamo da se prostor pakuje u celinama. Na taj način imate jasno obeležene kutije koje ćete lako raspakovati na jednom mestu.

Angažujte pomoć

Na kraju, ukoliko vam je selidba preveliki zadatak, uvek možete angažovati agenciju za selidbe. Agencije za selidbe sa iskustvom imaju tim ljudi koji su uvežbani i imaju logistiku selidbi u malom prstu. Već poseduju kompletan asortiman dodataka za zaštitu vaših stvari kao i sopstveni vozni park i alate. Vaše je da se samo javite i obezbedite svoj termin.

Write a Comment