selidbe teških stvari

Kako se pravilno seli klavir

Kako se pravilno seli klavir

Kako se pravilno seli klavir. Klavir na prvi pogled deluje samo kao jako glomazan i težak teret, ali većina i ne zna koliko je klavir kompleksan instrument. Budite sigurni da je selidba klavira zahtevan zadatak i da do oštećenja može doći lako ukoliko niste sigurni kako se klavir zapravo seli.

Profesionalci su najbolje opremljeni da selidbu klavira urade bezbedno i sigurno tako da ne dođe do habanja ili većih posledica.

Kako izgleda procedura selidbe klavira?

· Najpre se vrši merenje prostora. Morate biti sigurni da vaš klavir staje u nov prostor.

· Dešava se da staje u prostor ali morate imati u vidu da je potrebna i određenja širina prolaza, stepeništa ili eventualno lifta.

· Kompletna putanja mora takođe da izdrži teret klavira. Pojedine stepenice za nošenje klavira nisu namenjene.

· Od neophopdne opreme tu su kolica za klavir, kaiševi i podmetači. Kolica za klavir koja koristite moraju da podnesu celu težinu klavira. Postoji više vrsta ovih kolica, pa je potrebno prepoznati prava.

· Trebaće vam poseban komad opreme koji se zove klavirska ploča ili klizna ploča za klavir da biste ga uopšte pomerili. Ova ploča zahteva dodatne trake i podloge.

· Nakon što nabavite sve neophopodne stvari, morate se uveriti i da je vaše prevozno sredstvo dovoljno veliko za selidbu klavira. Ovaj kamion ili kombi prevoz mora imati svu adekvatnu zaštitu.

· Sve što je moguće demontirati će vam olakšati posao. Tebalo bi da uklonite nožice velikog klavira pre nego što ga pomerite.

· Sam klavir nakon utovara je neophodno jako dobro pričvrstiti u prevoznom sredstvu. U samom transportu on se ne sme ni najmanje pomerati.

· Ukoliko pored klavira selite još neki teret, klavir u kamion ulazi prvi.

Generalni saveti pri selidbi klavira

· Težina klavira je prilično zastrašujuća ukoliko se sa njom prvi put hvatate u koštac. Nemote ni najmanje oklevati pri pomisli da angažujete pomoć. Obavezno proverite da li agencija koju birate ima iskustva sa selidbom klavira.

· Proverite da li profesonalna agencija za selidbe ima svu nophodnu opremu.

· Klavir se pomera jako sporo, da ne bi došlo do oštećenja podova.

· Pazite da se ne povredite jer klavir ipak manje vredan od vas.

· Izvagajte na vreme koliko bi vas moglo koštati ukoliko se povredite ili oštetite klavir.

· Angažujte nas za besplatu procenu selidbe!

Write a Comment