Kako se pakuje u kutije – saveti za selidbe

Kako se pakuje u kutije – saveti za selidbe

Kako se pakuje u kutije – saveti za selidbe. Rešili ste da je selidba pravi korak za vas! Čestitamo! Pred vama je nov i uzbudljiv period koji bi trebalo da počne mirno, bezbedno, osmišljeno i bez nepredvidivih situacija. Tu smo da podelimo savete, te naučite kako da spakujete kutije za selidbu i pređite u novi prostor sa svim vašim stvarima. Pakovanje je svojevrstan vid umetnosti kako bi stvari na novu lokaciju stigle u jednom komadu i neoštećene. Kako se pakuje u kutije, saznate uz naše savete.

5 saveta za pakovanje u kutije

1. Koristite kutije prave veličine

Kada pakujete knjige za selidbu ili nešto slično a teško, spakujte ih u male kutije. Lake stvari, kao što su posteljina i jastuci, mogu se pakovati u veće. Velike kutije prepune teških predmeta su uobičajena pritužba profesionalnih agencija za selidbe. One ne samo da otežavaju posao već su i šanse da dođe do oštećenja veće.

2. Redosled pakovanja

Stavite teže predmete na dno kutija, lakše predmete na vrh. Prilikom angažovanja agencije za selidbe, imate opciju da pakovanje vršite sami ili da vam tim agencije pomogne. Ovo isto važi ukoliko pričamo o tovarenju stvari u vozilo. Ako sami tovarite u kamion, prvo spakujte svoje najteže kutije, prema prednjem delu kamiona, radi ravnoteže. Ukoliko pakovanje i tovarenje obavlja agencija, ne brinite, oni sve savete već znaju.

3. Ne ostavljajte prazna mesta u kutijama

Popunite praznine odećom, peškirima ili papirom za pakovanje. Pomeranje kutija koje izgledaju labavo upakovane ili su neuravnotežene nikad nije dobra ideja.

4. Izbegavajte mešanje predmeta iz različitih prostorija ili tematskih celina

Ovaj savet vam ne znači mnogo pri pakovanju, ali će raspakivanje učiniti mnogo lakšim. Označite svaku kutiju markerom, tako što ćete naglasiti kojoj prostoriji je namenjena. Numerisanje svake kutije i čuvanje liste inventara u maloj svesci je takođe dobar način da pratite šta ste spakovali.

 

5. Dobro zalepite kutije koje selite. Upotebite nekoliko komada trake da zatvorite donji i gornji šav

Bonus saveti za selibe

Ako selite skupe komade poput umetničkih dela, to možete naglasiti timu za selidbe i dobiti posebne kutije i materijale koji će osigurati bezbednost svega što prenosite. Posebni materijali se koriste i ukoliko selite staklene predmete ili antikvitete. Za sve savete i pitanja se uvek možete obratiti agencijama za selidbe, jer opreznost nikad nije na odmet!

Write a Comment