Kako razvrstati stvari prilikom selidbe

Kako razvrstati stvari prilikom selidbe

Kako razvrstati stvari prilikom selidbe? Na sam dan selidbe pakovanje je već obavljeno. Stvari su već u odgovarajućim kutijama, adekvatno obeležene i spremne za utovar u kombi ili kamion. Ukoliko ste sve dobro obeležili, ovo će dodatno olakšati posao transporta, bilo da selidbu obavljate sami, sa prijateljima ili uz pomoć agencije za selidbe. Kako da budete sigurni da ste sve upakovali na najbolji način? Pročitajte naše savete.

Kako se obeležavaju stvari prilikom pakovanja?

Što ste preciznije obeležili sadržaj svake kutije to će transport biti bezbedniji. Šta to znači? Prilikom unošenja stvari u vozilo, koliko god da su kvalitetne kutije i dobro upakovane, lomljive stvari ne bi trebalo da se nalaze na dnu. Usled toga redosled unošenja je logistički zadatak koji je lakše obaviti ukoliko ste pametno obeležili sadržaj kutija.

Prva stvar koja je potrebna je vootporni marker.

Najčešća greška je obeležavanje samo sadržaja kutije. Iako ste vi znali unapred gde  koja stvar ide, ljudi koji vam pomažu prilikom selidbe ne mogu unapred znati vašu logiku. Prava stvar je pored sadržaja obeležiti i mesto gde koja kutija ide prilikom unošenja u nov prostor. Tako će se kutije adekvatno razvrstati i neće sve završiti na gomili na ulazu u vaš novi stan, kuću, garažu ili poslovni prostor.

Obratite pažnju da vaša obeležja budu jasna svima

Ukoliko imate ljubimce, verovatno ćete imati kutiju sa imenom ljubimca koja će sadržati igračke, četke, činije i slično. Recite svojim prijateljima ili profesionalcima koji pomažu u selidbi šta to ime obeležava ili to označite na kutiji. Pored imena ljubimca bi trebalo da stoji barem „spavaća soba“.

Savet je da uvek pored onoga što prenosi bude upisana i lokacija. Npr. „konzerve – ostava“ ili „zimska garderoba – garaža“.

Uključite sve koji pomažu u inventar

Izbegnite pitanja tokom nošenja i unošenja kutija, napravite inventar kutija i odgovarjućih lokacija. Ovaj inventar bi trebalo da na papiru imaju svi učesnici u selidbi. Inventar je koristan i za nameštaj i za kutije. Tako nakon unošenja svakog dela tereta koji se prenosi sa vaše liste se precrta još jedna stavka. Ne želite da se pitate da li je sve spakovano, bitno vam je da znate kako ne biste nešto zaboravili.

Na osnovu dobrog obeležavanja kutija i nameštaja kao i celokupne organizacije, vaša selidba prolazi neometano, a vi bez stresa ste jako brzo na novoj lokaciji sa svim stvarima. Ukoliko vam je ovo opterećujući zadatak, agencije za selidbe su tu za vas. Logistički saveti su naš posao!

Povezani članci:

Skladištenje

Saveti za pripremu selidbe bez stresa + (10 trikova)

Selidbe iz Srbije – Saveti kako da spakujete stvari bez kutija

Pakovanje stvari kao neizostavni deo selidbe

KOJE JE NAJBOLJE VREME ZA SELIDBU

SELIDBE I PREVOZ  Senjak

Write a Comment