selidbe teških stvari

Kako preseliti teške stvari?

Kako preseliti teške stvari?

Kako preseliti teške stvari? Preseliti teške stvari nije lako. U nekim slučajevima to može biti i opasno, ali uz planiranje, logistiku i pravu opremu, ovo je problem koji možemo premostiti zajedno. U najvećem broju slučajeva teški tereti ili specijalni tereti su specijalnost agencije za selidbe te evo par korisnih saveta.

Sastavite plan selidbe

Pre nego što podignete čak i najsitniji komad nameštaja kao što je noćni ormarić, izmerite svoje stvari. Dimenzije igraju važnu ulogu u svim potezima koje pravite. Imajte listu dimenzija za sve predmete i veoma velike komade nameštaja kao i dimenzije sobe u vašem novom prostoru.

Sa ovim vitalnim informacijama, moći ćete da odlučite gde sve ide pre samog dana selidbe.

U procesu selidbe vreme je novac

Često vlada mišljenje da porodice ili firme koje su u procesu selidbe bi trebalo da izbegavaju rastavljanje nameštaja ili mašina. Ovo mišljenje je pogrešno jer su vam ovo ciljevi:

· Da smanjite verovatnoću da oštetite svoj dom i nameštaj;

· Da smanjite mogućnost povrede;

· Da minimizirajte ukupno vreme utrošeno na selidbu.

Nekada je demontaža i montaža nameštaja neophodna, ali uglavnom vam problem može rešiti odgovarajuće prevozno sredstvo kao što je kamion.

Šta bi zaista trebalo rastavljati?

· Uklonite noge i gornje površine sa svih stolova, ako je moguće;

· U potpunosti rastavite okvire kreveta, uključujući zaglavlje i podnožje;

· Uklonite ručke i druge delove koji se mogu ukloniti sa komoda i stolova;

· Uklonite jastuke i noge kauča i stolica.

Zaštitite vaše stvari adekvatno

Umotavanje predmeta pokretnim ćebadima i folijom pre nego što ih unesete u kamion je odličan način da smanjite štetu na vašem nameštaju i stvarima koje vam imaju veliku vrednost.

Tapacirani nameštaj kao što su sofe, kreveti za spavanje i velike fotelje uvek treba da umotate iako je ovaj korak česta dilema.

Agencije za selidbe imaju odgovarajuće materijale za pakovanje. Pored kartonskih kutija, traka za pakovanje i folija sa mehurićima, postoje i drugi materijali za selidbu nameštaja kao što su specijalizovani alati za demontažu i montažu kao i mašine za lakše premeštanje teških komada.

Napomena: Nanošenje folije (i trake) direktno na drvenu površinu može trajno oštetiti završni sloj. Ovo bi trebalo da urade profesionalci.

Glavni saveti

· Prepustite težak posao profesionalcima. Unajmite agenciju za selidbe čak i da se na spisku vaših stvari nalazi samo jedan problematični komad nameštaja.

· Ako ste se ikada zapitali da li će agencija za selidbe premestiti samo jedan komad nameštaja, odgovor je DA.

· Ako imate puno stvari, razmislite o angažovanju profesionalnih agencija za selidbe.

· Pronađite pravi kamion za iznajmljivanje za selidbe. Kombi prevoz je takođe velika pomoć.

Write a Comment