Kako pravilno pripremiti stvari za selidbu

Vreme je za selidbu. Firma je izabrana, ruta je određena, samo ostaju da se spakuju stvari. Kako pravilno pripremiti stvari za selidbu

Nameštaj,posuđe, bela tehnika, staklarija i gomila drugih stvari. Sve to treba da se pripremi i da se dobro zasštiti da bi preživelo proces selidbe. Evo šta vam može pomoći da taj posao obavite što bolje.

  • Priprema za pakovanje stvari

Kao i u svemu priprema je  jako važna. Pakovanje treba da se obavi na vreme, kako bi sve bilo spremno za selidbu. Nabavite dosta kutija, raspitajete se u lokalnoj prodavnici ili super marketu.Sigurno im neće biti problem da vam odvoje kutije koje i onako imaju na pretek.

  • Šta koristiti za zastitu stvari?

Za zaštitu stvari i staklarija u kutijama trebalo bi da koristite neku izolaciju. Nešto poput sunđera, novina ili plastičnih vrećica sa vazduhom koje koriste kurirske službe. Novine su dobar izbor, ne koštaju puno i lako mogu da se nabave. Uvijte stvari u novine, i napunite kutiju zgužvanim novinama. Pobrinite se da u kutijama nema praznog prostora. To će sprečiti da se stvari pomeraju tokom transporta a samim tim i rizik od lomljenja.

Što se tiče nameštaja i tu možete da iskoristite kartonske kutije. Zavijte nogare stolova i stolica u karton i zalepite ih lepljivom trakom. Vitrine i garderobere takođe možete da oblepite kartonom kako se ništa ne bi  ogrebalo i oštetilo. To pogotovo važi za staklene površine na njima. Pobrinite se da ih da ih dobro zaštitite.

 

Za belu tehniku preporučujemo da koristite sunđer. Veš mašine i frižideri su jako teški i potrebno im je više zaštite. Ivice su jako podložne oštećenjima tokom selidbe tako da ih treba dobro obložiti sunđerom. Vrata od frižidera treba da zalepite kako bi ih sprečili od otvaranja.

  • Sažetak

Ukoliko se poslužite ovim savetima vaše stvari će proći bez oštećenja. A to je i najvažnije tokom selidbe. Uostalom beznačajno je ako selidba prođe brzo, ako se nameštaj i stvari unište u procesu.

U slučaju da se još niste odlučili za kompaniju kojoj će te dati na poverenje vaše dragocene stvari, Predlažemo da proverite jednu od najboljih kompanija na balkanu

OVDE.

Write a Comment