Prednosti preseljenja u proleće

Kako pažljivo preseliti biljke?

Kako pažljivo preseliti biljke?

Kako pažljivo preseliti biljke? Svi vlasnici biljaka u njih ulažu mnogo vremena, truda i ljubavi. Nije ni čudo što je selidba veoma stresna, ukoliko znate da morate da preselite sve vaše voljene biljke. Kako preseliti biljke tako da ne dođe do oštećenja i da one na drugu lokaciju stignu u istom stanju?

Za bezbedno preseljenje biljaka ključna stavka je odgovarajući prevoz tj. odgovarajuće transportno sredstvo. Činjenica je da se krupne biljke najbezbednije prevoze ukoliko imate kombi ili kamionski prevoz na raspolaganju. Upravo iz ovih razloga je pametno angažovati prfesionalnu agenciju za selidbe.

Brižno pakovanje biljaka

Biljke zahtevaju poseban način pakovanja kako se u transportu ne bi oštetile. Nebitno da li je u pitanju selidba sa kratkom relacijom, međugradska ili međunarodna selidba, princip je isti. Biljku morate adekvatlno obezbediti.

Adekvatno pakovanje i transport biljaka podrazumeva:

· Vodite računa o tome kako smeštate biljku u vozilo i kako je pozicionirate,

· Nagle promene temperatura se moraju predvideti,

· Čime oblažete biljku je presudno da se ona ne ošteti,

· Pored biljke obezbedite i celu saksiju da se zemlja ne bi takođe pomerila.

Visoke i velike biljke

Posebno se obraća pažnja na visoke i velike biljke. Naš predlog je pakovanje u adekvatne folije i najlone koje ćete lepljivom trakom svakako učvrstiti. Ova zaštitna barijera bi trebalo da se stavi i preko saksije, dovoljno čvrsto da se biljka i zemlja drže u jednom položanju, a dovoljno nežno da se biljka pod pritiskom ne ošteti.

Niže i sitnije biljke

Sa manjim biljkama stvar je znatno lakša. Često vam same kutije mogu pružiti dovoljno zaštite ukoliko ih pozicionirate tako da se u kutiji ne pomeraju.

Zašto da angažujete agenciju za selidbe ukoliko selite biljke?

Odgovor je prilično jednostavan. Angažovanjem profesionalne pomoći na raspolaganju imate sve materijale za pakovanje a možete i birati da li vam je neophodan kombi ili kamion kao vid prevoza. Uz sve ovo, zar nije lakše uraditi selidbu uz dodatne ljude koji vam mogu pomoći, koji su i naoružani znanjem?

Imati na raspolaganju tim ljudi je velika prednost.

U dogovoru sa nama možete unapred imati uređenu logistiku, transport, poštovanje vremenskih dogovora i pomoć. Naš tim može pakovati vaše stvari, a može biti angažovan i samo za prevoz, transport, utovar i istovar.

Pozovite nas, zakažite besplatnu procenu selidbe i olakšajte selidbu svih vaših stvari i biljaka!

Write a Comment