Prednosti preseljenja u proleće

Januarske selidbe

Januarske selidbe

Januarske selidbe. Iako je selidba neosporivo lakša u letnjim mesecima zbog topljeg vremena i predvidivih vremenskih uslova, veliki broj ljudi se seli početkom godine. Januarske selidbe su sve češća pojava jer je ovo mesec novih početaka. Kako funkcionišu januarske selidbe i za šta bi trebalo da se pripremite, pročitajte ovde.

Ko praktikuje januarske selidbe?

Iako ima i onih koji sele svoje stanove i kuće u januaru, ipak se za januarske selidne najčešće odlučuju poslovni prostori. Glavni razlog je potpisivanje zakupa na godišnjem nivou te je početak godine idealan za novi prostor.

U januaru je tradicionalno manje posla usled praznika, pa je početak godine idealan momenat da odvojite par dana za selidbu poslovnog prostora kako vaše poslovanje ne bi gubilo dragoceno vreme i kako vaši klijenti ne bi osetili pauzu ili promenu u kvalitetu vaših usluga.

Januar je idealno vreme i za sve one koji se sele međugradski ili međunarodno zbog promene posla.

Niže cene!

Zimski meseci su često manje zauzeti u podledu traženja idealnog termina za selidbu, tako da ćete lakše rezervisati agenciju za selidbe, a sve može biti i jeftinije od preseljenja u špicu sezone. Sve ovo može učiniti vaš selidbu mnogo lakšom, ali definitivno postoji nekoliko stvari koje ćete želeti da razmotrite pre nego što rezervišete selidbu zimi.

Izazovi u januarskim selidbama

Iako imate manje obaveza (što poslovnih, što privatnih), uzmite u razmatranje da u prazničnom periodu svi imaju pauzu i period odmora. Ukoliko ste rešili da angažujete agenciju za selidbe, ne brinite. Mi radimo 24/7/365, pa naše usluge možete koristiti i vikendom i praznicima ukoliko zakažete na vreme. Ali ćete u pogledu promene dokumentacije ili nabavke svega što vam je potrebno, sigurno malo morati bolje da planirate.

Pored odmora, uplanirajte i promene u cenama. Kako to obično biva, u januaru dolazi do promene u cenama, te uplanirajte budžet tako da ostavite neki višak za nepredvidive troškove.

Ukoliko se selite nakon Božića, dobro je što će sve vaše dekoracije već biti spakovane i odložene. Ovo su stvari koje obično već budu u kutijama, a cilj vam je što manje pakovanja i što manje loma.

Vremenski uslovi su najveći izazov!

U danima kad se približavate datumu selidbe, pazite na vremenske prilike. Ako se desi velika promena vremena ili dosta snega na dan kada bi trebalo da se preselite, možda ćete morati da promenite raspored. Zato vam je profesionalna pomoć od ključnog značaja. Iako ste možda očistili sve oko vaše trenutne lokacije, uverite se da nema nanosa snega oko nove lokacije.

Drugačiji proces pakovanja

U slučaju velikog snega ili kiše tokom tokom selidbe, sigurno ćete želeti da svoje predmete spakujete na drugačiji način. Sve kutije pričvršćene trakom za pakovanje treba da budu dovoljno čvrste da izdrže malu kišu. Međutim, ako očekujete prilično jak pljusak, možda bi bilo vredno pogledati plastične kutije za selidbu umesto kartonskih kutija.

Vremenska ograničenja i kašnjenja

Kada vreme ne sarađuje, pametno je planirati kašnjenja. Sneg, led ili jaka kiša mogu uzrokovati kašnjenje u vremenu putovanja i definitivno će uticati na to koliko dugo je potrebno da se kamion ili kombi utovari i sve premesti na novo mesto.

Angažujte agenciju za selidbe

Uvek je pametno da na vašoj strani bude neko ko je uigran u nepredvidivim situacijama. Tim koji profesionalno obavlja selidbu će biti jako organizovan i uradiće sve što je neophodno kako bi vaša seldba protekla po planu.

Write a Comment